От х:

Днес в x:

Натопиха хасковски автотърговец за продавач на фалшиви дипломи

Шефът на "Боби кар" Борислав Стоянов

Телефонният номер на хасковския търговец на употребявани автомобили Борислав Стоянов, шеф на “Боби кар”, лъсна в сайт за обяви като продавач на фалшиви дипломи за средно и висше образование. Съвпадението бе посочено в писмо на редакционната поща на Haskovo.net от любознателен читател (или читателка), който направил своя проверка в интернет по повод статията от миналата седмица “Хасковлията купува най-често Опел до 5 бона”. Той видял номера на мобилния телефон на шефа на “Боби кар” в страницата му във Фейсбук. След това пуснал търсачка по телефонния номер и се натъкнал на обявата в Bitak.org, която гласи: “Продавам дипломи за средно и висше образование. Достъпни цени. Експресна и качествена изработка. Коректно обслужване. 100 процента безпроблемност при използване”. За контакт бил посочен номерът на мобилния телефон на шефа на “Боби кар”.

Проверка на Haskovo.net показа, че такава обява действително съществува. Тя е публикувана на сайта за обяви на 12 септември 2012 година. Като местоположение е посочено: София, а вместо лице за контакт – имейл.

Haskovo.net провери случая с подставено лице, което позвъни на посочения номер и се поинтересува от диплом за висше образование по българска филология. Човекът отсреща обаче остана като гръмнат. Оказа се, че автотърговецът дори не подозира за пубикуваната обява с неговия телефонен номер.

Минути по-късно Борислав Стоянов вече бе изпратил имейл до администраторите на сайта с искане тази фалшива обява да бъде премахната.

Пред репортер на Haskovo.net, вече на място в автосалона на Кърджалийска, той обясни, че изобщо няма представа кой може да му е погодил този номер. Стана ясно, че “Боби кар” има и друга автоборса – в Пловдив, а в Хасково фирмата стъпила преди 2.5 години. Попитан дали не е бил натопен от някой конкурент, тъй като времето на публикуване на обявата менте почти съвпада със стъпването му на хасковския пазар, Стоянов повдигна рамене: всичко е възможно. Той обаче бе категоричен, че няма да подава жалба в полицията за случая: “Не ми се занимава с глупости. Имам си достатъчно работа”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини