От х:

Днес в x:

И Хасково будува в Нощта на театрите

И Хасково ще будува в Нощта на театрите тази година, защото местният храм на Мелпомена се присъедини към второто издание у нас на инициативата. Тя ще се проведе в едновременно в 11 европейски държави. Тази година за „Нощ на театрите“ е определена тъмна част на 15-ти ноември. ДКТ „Иван Димов“ -Хасково е един от 60-те театри в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Шумен, Смолян, Сливен и Ямбол, които участват.

Към Нощта се присъединяват и много от любимите актьори на България.

12 от най-изявените ни творци пък са специални посланици на тазгодишното издание на инициативата актьорите: Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Деян Донков, Леонид Йовчев, Иван Юруков, Иво Аръков, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Силвия Петкова, Радина Кърджилова, Силвана Пръвчева и музикантът Максим Ешкенази.

Фотографът Симон Варсани направи преди седмица фото сесия с тях. Черно-белите фотоси ще бъдат показани в изложбата "Нощни персонажи", която е едно от съпътстващите събития в европейската инициатива.

Втората инициативата у нас „НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2014“е в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

 М. Манолова

Трима от посланниците:Леонид Йовчев, Иво Аръков и Радина Кърджилова,снимки: Симон Варсани

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини