От х:

Днес в x:

Областната: Ще се ремонтираме, но и общината да се включи

Исов обеща да се поправи

„Никъде не сме казвали, че отказваме да извършим ремонт на фасадата“, заявиха в официален отговор от областна администрация по повод твърдението на общината, че държавната институция пренебрегва становището на общинската комисия, съгласно което трябва да се изкърпи и пребоядиса фасадата на сградата на пл. Свобода № 5. В сградата на областна администрация съсобственици са и други държавни служби като Министерството на регионалното развитие /МРР/ и самата община Хасково, посочват от пресслужбата на Кадир Исов.
„Областна администрация ще извърши необходимия ремонт на фасадата, където е необходимо, и очаква това да бъде сторено и от другите институции, на която сградата е съсобствена, сред които е и Община Хасково“ пише в своя отговор губернаторът.


Той се оплака, че липсва диалог между институциите, вместо него проблемите между тях се разрешавали чрез писма в медиите.


Всъщност диалог между двете институции е имало, като последният етап от него е писмо от областна администрация до общината с дата 11.07., в което се взима отношение по констативния протокол за фасадата издаден от общинската комисия. В последният пасаж на писмото се казва, че сградата е публична собственост и естетичния и външен вид е извън приложното поле на чл.195 ал.1 и 4-та по ЗУТ, по чиито параграф е извършвана проверката на комисията. Това от общината тълкуваха като отказ да се изпълнят предписанията на комисията и заплашиха държавата с глоба 500 до 2000 лв.
Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини