От х:

Днес в x:

Лятна мода 2014: на бивак край Марица

Бивакът. Лесно ще го намерите, точно под върбата е

Истински бивак сред природата, на брега на Марица, са спретнали неколцина хасковлии, които прекарват там не само уикендите, но и делничните вечери и нощи, а и всеки свободен час. Мераклиите са облагородили терена край палатките, сковали са маси и пейки, въобще са се оборудвали с всички удобства на дивия живот. Дори са забили табела „Благодарим Ви, че не изхвърлихте боклука си тук”.

Комендант на бивака е професорът по рибарство и аквакултури Щерю Щерев, който същевременно преподава и практически уроци по риболов. Мераклии да изучат занаята не липсват, дори дочухме, че професорът вече обмислял да си подбира учениците с приемен изпит като в университета.

Няма да обявим точно място на бивака, поради ограничените места. Миналия уикенд там се бяха натресли навлеци от Пловдив, та хасковлии мобилизирали цялата си съобразителност, за да ги прогонят, без при това да проявяват излишно високомерие. Затова ще се задоволим да отбележим, че бивакът се намира по течението на Марица, „под върбата”.

Засега нови обитатели се приемат, стига да сте симпатични, интелигентни и да можете да държите въдица. Това не е толкова трудно, пишещият тези редове е държал въдица в ръце поне пет-шест пъти.

Тодор Кръшков

Уроци по риболов

Хвалба: всеки показва колко голяма риба е хванал
Богат избор на въдици

Я, някой е пратил армаган
От уроците по риболов има полза - ето каква голяма риба сме хванали

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини