От х:

Днес в x:

Баните с нова полиция за 100 бона

Полицаите от Минерални бани се настаниха в нов дом. 11-те служители на местния полицейски участък вече ще се ширят на 200 квадрата в прясно ремонтирания приземен етаж на бившия пионерски дом.

Полицията е на мястото на някогашния обществен стол.

Преди да се преместят, униформените деляха помещения с общинската администрация на Баните. Идеята за разширяването дошла от полицаите преди година и половина, а кметът Мюмюн Искендер обещал да се погрижи това да стане.

Това е сбъдната мечта на всички служители от участъка“, сподели шефът на полицейския участък ст. инспектор Янко Калоянов.

В ПУ-Минерални бани работят 11 души. Основната им задача е борба с битовата престъпност, като най-чести в района са кражбите на черни и цветни метали, както и на дизелово гориво. В числа разкриваемостта за първите 6 м. на годината е 57 %.

Ремонтът на участъка, който се помещава в сграда общинска собственост, е изцяло за сметка на Минерални бани.

Струва около 100 000 лв., те са от местни приходи, обясни Мюмюн Искендер.

Общината и полицейският участък работим в абсолютен синхрон. Освен това сега се опитваме да възвърнем славата на Баните отпреди 1999 година като национален курорт, а за да стане това, е важно летовниците при нас да са напълно спокойни при престоя си на наша територия“.

Кметът преряза лентата заедно с новоназначения директор на национална служба „ Полиция“ Константин Титянов.

Новата придобивка освети отец Серафим.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини