От х:

Днес в x:

След поредното меле: Станахме по-лоши шофьори от кърджалийци

Поредно меле до Захарната


Катастрофа в късния съботен следобед разби господстващият в Хасково мит, че поне едни шофьори в страната, са по-лоши от нашите – кърджалийци. Сблъсък между хасковлията Митко и колегата му от южния град Себахтин обаче категорично доказа обратното. Нашият излизал от бул. "България" на кръстовището до бившата Захарна, но тръгна да завива наляво без да се огледа. В същото време бил подбран от идващият откъм цигарената и по пътя с предимство Себахтин, който почти го вкарал при мълчаливите от близкия рибен магазин. Колата на нашенския шофьор била порядъчно посмачкана, както самочувствието му на шофьор. Това не му попречи да бъде ядосан с лявото си, докато кърджалиецът бе бесен с правото си. От процедените реплики стана ясно, че всеки търси проблема в другия - единият завивал неправилно, другият пък се движил много бързо - уж го нямало на пътя и в един момент изскочил. По ирония на съдбата по-потърпевш бе невинния шофьор. И двамата се оплакваха от болки в рамената и крайниците, но преглед в спешна помощ показа, че са отървали леко - само с контузии.

Припомняме, че последните три катастрофи в Хасково в които имаше загинали и тежко пострадали са заради пренебрегнат ляв завой - двата смъртоносни инцидента на „Дунав” и „Раковски” около Гергьовден и вкараната в кома абитуриентка до Лебеда. Стандартното обяснение на тръгналите наляво винаги бе колко бързо карал оня по пътя с предимство.

В случая е още по чудно, защото дори и нашенецът Митко да си е повярвал, че чаршийската „България” винаги е с предимство /в действителност не е поне на две места/ то няма кръстовище в Хасково, България а може би и в целия свят на левия волан, където левия завой да не изчаква, освен ако светофар или регулировчик не казват друго. На кръстовището на „Васил Левски” и „България” няма нито светофар нито регулировчик, а това е един от малкото участъци в града, където по протежение на два километра правата улица не е задавена с легнал полицай. Точно на път за и от бившата „Млада гвардия” пък много от шофьорите надуват доста над разрешените в града 50 км/ч, което превръща това кръстовище в №3 на най-опасните и катастрофични в Хасково.

Отнемането на предимство пък е №1 причина за инциденти в Града на Богородица, и отстъпва с много малко на несъобразената скорост, която е първа причина за страната. До бившата Захарна и двете условия са налице за да не бъде този инцидент нито првия нито последния.

Г.Христов

Аудито на Себахтин се връщало към Кърджали когато го засякъл белия опел на Митко
Колата на хасковлията бе изхвърлена почти в близкия рибен магазин
Ударът разбил окачването на опела....
...и предницата на аудито
Митко/вляво/ и Себахтин не бяха доволни от ситуацията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини