От х:

Днес в x:

100 крави довели до смъртоносния изстрел в Маджарово

Петър Петков в съда

Стадото от 100-тина крави на убития Назми Шериф в Маджарово, което навлизало в имота на Петър Петков, били конкретния повод за скандала в неделя, който доведе до смъртоносния изстрел в главата на Назми. Съседите отдавна се карали за границата на имотите си и мястото на колчетата, които ги разделяли, били причина за редовни скандали. До последния тази неделя, който доведе до смъртоносния изстрел.

Днес Окръжният съд в Хасково остави Петър Петков в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тази сутрин пък стана известно, че Назми е починал в пловдивската болница, където се намираше от три дни, в състояние между живота и смъртта.

Прокурорът Павел Жеков описа доказателствата срещу Петков, сред които са и показания на очевидци на стрелбата – съпругата на жертвата и техен роднина. Сред показанията срещу обвиняемия са и на негови близки, пред които той признал деянието си в неделя. При обиска пък полицаите се натъкнали на цял арсенал, включително пушка, преправена за бойна, боеприпаси, макар пистолетът, с който е извършено убийството, все още да не е открит.

Адвокатът Веско Георгиев поиска по-лека мярка за неотклонение. „Петър води личните си войни срещу институциите отдавна, но за жалост се стигна до неделната саморазправа. Все по-често гражданите, понеже нямат доверие в институциите, изземват функциите им в свои ръце и дори изпълняват присъди“, каза още адвокатът.

В залата стана ясно, че Петър Петков има три присъди, и трите за нарушаване на обществения ред. Той е вдигал скандали в общината, в районния съд, в окръжната прокуратура, когато вилня пред вратата на окръжния прокурор Иван Ванчев.

И от обвинението, и от защитата нямат данни Петър да е бил нападнат от съседа си и да е бил принуден да се отбранява. При избухналия скандал Назми е обиждал Петков, но не му е посягал. Самият Петков пък в съдебната зала отказа да разговаря с репортери и да представи своя версия за случилото се в неделя.

От гледна точка на обществения интерес искането на прокуратурата трябва да бъде одобрено“, мотивира решението си съдията Стратимир Димитров. „Следва да се отбележи, че това е в интерес и на самия обвиняем“, допълни магистратът.

Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано пред апелативния в Пловдив.

Тодор Кръшков         

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини