От х:

Днес в x:

Директори в сянка: 8 мераклии се измъкнаха отзад

Само това се видя от кандидатите за школски директор, след майсторски обход на чакащите медии

8 кандидати за директори на общински училища в Хасково предпочетоха да останат в сянка за широката общественост и финтираха чакащите ги медии с изнасяне през задния вход на Дома на учителя. Там се провеждаше писменият конкурс за вакантните директорски места в 5 училища - 3-те ОУ-та с име “Христо Ботев“ в с. Крепост, с. Бисер и с. Войводово и двете в Хасково - ОУ Иван Рилски и СОУ „Васил Левски“. Допуснатите по документи кандидати влязоха сутринта през главния вход на Дома на учителя, но явно разбрали за очакващите ги отвън журналисти, след края на изпита се измъкнаха между клиентите на кръчмата в същата сграда, чийто маси бяха разположени в двора отзад. Нямаше седнали да обядват /каквото обяснение се завъртя по едно време/, а впоследствие част от изпитваните бяха забелязани да се прибират по Главната, след обход на сградата. По време на този финт журналистите чинно изчакваха отпред, за да не смутят„не дай Боже“, творческия напън на изпитваните.

Изпълнението бе повече от странно, защото за разлика от изпитните въпроси, журналистическите предполагаха незабавен, но лесен отговор: чувстват ли се готови кандидатите за най-висшия пост в училищното образование, каква е управленската им програма и как ще подходят към специфичните проблеми на съответните училища. Презумпцията е, че за обществото е важно да знае кой ще учи и ще се грижи за децата им, както и кой ще оперира с парите, отпускани от нашите данъци за бюджетите на училищата.

Кандидатите, които напират /но тайно/ да стават директори, са Росица Чолакова, Христина Димитрова, Димитър Стоев, Иванка Митева, Атанаска Петкова, Милена Михайлова, Тонка Ченгелова и Гинчо Георгиев. Някои от тях кандидатствали само за едно училище, но други пуснали документите си за всички вакантни длъжности. Където стане.

Изпитната комисия от РИО не затрудни, но и не улесни работата на обществените посредници, каквито в случая се явяваха медиите. От РИО се намесиха колкото да заявят, че снимките в изпитната зала са забранени и продължиха спокойно да изчакват края на теста в двора на ресторанта. Да следи кой как се справя в желанието си да стане шеф, бе дошла заместник-кметът Нели Станева. За редовността на конкурса пък следеше пратеник на МОН - експертът Веселина Ганева.

Кой е допуснат до финалното интервю ще стане ясно към 5 следобед, с уверението на председателя на изпитната комисия Иван Ванчев, че имената ще бъдат на разположение на медиите.

Г. Христов

Мераклиите за поста минали през ресторанта отзад, където края на теста чакаше и изпитната комисия от РИО
Част от нея бе и замкмет Нели Станева, понеже ставаше дума за общински училища
Представителката на МОН се скъсваше да обяснява какво не трябва да се прави, вместо да улесни обществото в търсенето му на информация
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини