От х:

Днес в x:

Езиковата с първия фен клуб на Григор Димитров в България

Момчетата и момичетата от Езиковата направиха първия официален фен-клуб на Григор Димитров

30 верни фенове на Григор Димитров от хасковската Езикова направиха първия фен-клуб на тенис звездата в България. Въпреки че хиляди българи се гордеят с постиженията му, малко му отдават дължимото извън хвалбите в интернет пространството. Затова момчетата и момичетата от елитното хасковско школо решили да застанат с имената и лицата си зад усилията на техния съгражданин, да прослави България и направи Хасково най-известния български град по света.

Идеята се родила снощи след знаменателната победа на Гришо над шампиона Анди Мъри и била прегърната първо от ръководството на училището.Оттам даже се разкаяха, че толкова късно се сетили, при условие, че майката на Гришо Мария Димитрова е дългогодишна тяхна колежка. Споделили идеята с децата. Само за два сутрешни часа днес новината заразила десетки ученици, които въпреки ваканцията се стекоха в училището. Към тях се присъединиха и бивши възпитаници на Езиковата, студенти, че даже и от конкурентни училища.

Оказа се, че магията на името Григор Димитров шества от две години в гимназията. Тогава на гости бил самият Гришо, а визитата му успешно провалила учебните занятия на всички 8-ми класове, които се втурнали да правят снимки. На принципа "Преди да забележиш сламката в окото на ближния, виж гредата в своето", учителите не посмели да възразят. Знаели си, че им се случвало да закъсняват с по някоя минута за час, заради важен мач на Григор. За лекото административно провинение призна самата директорка Пенка Делиева, но дори и тя хлъцна от изненада, като разбра, че подопечните й без колебание ще дадат свободен час при финал на Гришо от Голям Шлем. Учителите обаче съвсем сериозно я успокоиха, че това няма да бъде бягане от час, защото и те ще бъдат с учениците пред телевизора. След едно намръщване, две замисляния и три усмивки, Делиева сама откри оправдаващата логика: Вместо целия час децата да се занимават с мобилните си телефони, за да следят мача, по-добре да гледат, материалът ще бъде наваксан. Освен това спортът възпитава на труд и дисциплина. 

Чисто по педагогически се оказа, че учителките от Езиковата гледат не само спортните умения на "тяхното дете Григор", ами и знанията му. „Тенисът му е перфектен, както и английския”, писа шестица преподавателката по английски Маргарита Добрева.


За децата обаче главното бе случващото се на корта. Снощната победа над Мъри бе единствена тема на разговор. „Направо го побърка, Анди бягаше наляво надясно, дойде му като гръм от ясно небе”, възторжено описа „своя” мач Димитър Димитров. Алберт Димитров пък бе категоричен, че Григор до няколко сезона е номер 1. А най-добрият път към това е на финала на Уимбълдън, Бейби Фед /Гришо/ да смачка Големия Фед /Роджър Федерер/. За по-дългогодишните почитатели на Гришо, като студентът по медицина Методи Янев, нашият е истинският №1 и сега, защото „В никой друг тенисист не намира такава красота и финес в играта”.

Най-многобройните фенове на Гришо бяха от 9-ти и 10-ти клас. Случайно или не, 90 % от тях бяха момичета, които имаха свои основания да го харесват: Той е много добър спортист, но е и много хубав и пленява много сърца, със свенлива усмивка призна Минна Ангелова. Самата тя е шампионка по аеробика, обаче се възхити и от чисто спортните качества на „колегата” си: „понякога, колкото и добре да си физически подготвен, ако нямаш психика, не се получават нещата”.

Новият фен клуб има за идея да гледа заедно всички мачове на Григор, като се започне от утре, на знаменателния полуфинал с Новак Джокович. За целта вече е резервирано хасковско заведение с голяяяма плазма. Когато започнат училище пък ще имат специално помещение в Езиковата, където да викат на воля за своя любимец. Когато дойдат наесен в школото, ще направят фен кът на звездата и ще администрират Фейсбук страница, в която да качват материали и снимки с Григор Димитров, за да коментират неговите постижения.

Г.Христов

В днешния неучебен ден се събраха над 30 верни фенове на Григор
Начело с Директора Пенка Делиева
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини