От х:

Днес в x:

3 г. и 10 м. затвор за шофьора на джипа-убиец от Илинден

Алекс Кутетеров (вляво) в Хасковския окръжен съд

3 г. и 10 м. лишаване от свобода получи шофьорът на джипа-убиец Алекс Кутетеров за трагичната катастрофа на булевард „Илинден“ в Хасково. Той бе признат за виновен, че поради непредпазливост е причинил смъртта на приятеля си Антон Колев при инцидента на 16 юни 2012 г. около 2:30 часа. Присъдата бе произнесена днес от тричлен състав на Хасковския окръжен съд с председател Миглена Тянкова. Наказанието трябва да бъде изтърпяно в затворническо общежитие при първоначален общ режим.

Малко по-рано бе изслушана тройната комплексна експертиза. 22-годишният Алекс Кутетеров се възползва от правото си да даде обяснения от нощта на инцидента. Той обаче заяви, че не може да си спомни кой е бил зад волана в момента на катастрофата. По думите му при тръгване от бензиностанция „Лукойл“ на шофьорското място седнала приятелка му Джулия Трендафилова. Според свидетели в процеса обаче двамата сменили местата си по пътя преди моста на „Илинден“. Тази злополучна нощ преобърнала живота му – загубил близък приятел, разделил се и с любимата си Джулия, с която имали планове за бъдещето.

Прокурорът Дарина Славова направи изключително емоционална пледоария, която развълнува повечето присъстващи. Държавният обвинител поиска наказание от 5 г. затвор за Алекс с цел присъдата да има превъзпитателен ефект. Адвокатите на частните обвинители Кирил Керанов и Венелин Великов подкрепиха поисканото от прокуратурата наказание. Родителите на загиналия Антон – Недко и Таня Колеви поискаха максималното наказание от 10 г. затвор, макар да осъзнават, че това няма да върне сина им.

Защитникът на Алекс – адвокат Милен Тенев пък пледира, че клиентът му не е бил зад волана на Маздата и е невинен.

Решението на хасковските магистрати подлежи на обжалване пред Апелативен съд в Пловдив.

Анета Кутелова

С адвоката си Милен Тенев
Мястото на инцидента
Катастрофиралата кола
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини