От х:

Днес в x:

Полицията с по-точен мерник от армията и ДАНС

Женският отбор от военните

Спецполицаите от Хасково надстреляха колегите си от военни и журналисти в оспорвано състезание на стрелбище „Диана“. Отборът на „Специализираните полицейски сили“ събра 212 точки, следван от този на ДАНС - 182 и мъжкия тим на армията - 167 точки.

Турнирът по стрелба между полицаи, военни и журналисти се състоя по повод предстоящия професионален празник на МВР – 5 юли. В традиционното състезание се включиха общо 10 отбора от по трима души – с представители на ДАНС, РУП Хасково и Димитровград, армията, охранителна полиция, съдебната охрана, медии и други звена на полицията. Само два от тимовете бяха изцяло дамски – единият от хасковското военно поделение 52 740, а другият с представителки на медиите. Очаквано армейките надделяха над репортерките с общ резулатат 174 на 59 точки. За непрофесионалистиките, обаче всяко попадение в мишената им носеше голяма емоциия и удовлетворение, тъй като някои от тях за първи път хващаха пистолет „Макаров“. При неуспех от дамите, къде на шега, къде наистина, началникът на групата Адам Адамов смъмряше подчинените си, че не обясняват добре на репортерките. Униформените пък от своя страна всячески се опитваха да разясняват тънкостите на стрелбата.

Дистанцията бе 25 метра. Всеки от състезателите имаше право на 11 изстрела, като 3 от тях са пробни, а останалите 8 се зачитат. Сред участниците имаше доста прецизни стрелци, пример за това бе представител на ДАНС, който бе реализирал четири десетки.

В стрелбите, мъжкият отбор на медиите обаче по нищо не отстъпваше на професионалистите. Те записаха общо 107 точки, като най-добър бе операторът на еTV Кеворк Хазарян.

Отборът победител ще получи грамота за доброто представяне, диплом ще има и за участника с най-точен мерник.

Анета Кутелова

Полицаите всячески се опитваха да разяснят тънкостите при стрелба на репортерките Мария Ламбова и Анжелина Янева

Мъжкият отбор на медиите - Кеворк Хазарян, Панайот Панайотов и Ники Матанов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини