От х:

Днес в x:

Норвегия дава пари за блокове за бедни в Република

Норвегия може да се включи в дофинансирането на социалните блокове в кв. „ Република“, в които общината има намерение да настани

ромите от дерето край бул.“ Васил Левски“. Идeята е те да бъдат изведени оттам, незаконните им къщи съборени, а дерето - почистено като превантивна мярка срещу наводнения.

Близо 2 млн.лв. са необходими за приключването на строежа на жилищата, обяви кметът Иванов преди дни.

На среща днес с екип на Норвежката програма за сътрудничество, на която беше домакин областният управител на Хасково, Кадир Исов удари рамо на общината за намиране на средствата за дофинансиране.

Пред ръководителя на норвежкия екип Атле Солесен, чиято цел е именно да намерят варианти за финансиране на проекти, свързани с уязвими групи – социално-слаби, сираци, инвалиди и роми, губернаторът представи именно проблема с с довършването на блокчетата.

Емисарят от Норвегия пое ангажимент конкретният въпрос да бъде обсъден в най-скоро време. „Основен приоритет на програмата ни е именно работата със социално слабите и ромите, така че може да разчитате за финансиране на такива начинания“, каза Солесен. Освен това европейското финансиране може да бъде надградено със средства от норвежките фондове, уточни той.

Норвежците са на посещение в Хасковска област по проект на Министерството на регионалното развитие и Норвежката програма и във връзка с проявен интерес от тяхна страна към Програмата за ТГС „България-Турция“.

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини