От х:

Днес в x:

„Мадара“ скочи срещу строеж в градинка

Христоз Христозов показва колко е разстоянието на строителната площадка до блока му

Протест срещу нов строеж в градинката на ъгъла на улиците „Мадара“ и „Георги Бенковски“ избухна тази сутрин. Повод за недоволството на съкварталците е ограждането с предпазни платна на терен за строителство, на метри от входа на блока на ул. „Мадара“ 9-13. Хората видели вчера работници да поставят ограждeнията и това предизвикало недоволството им. Повечето смятат, че бъдещият строеж е прекалено близо до блока и в зависимост от височината на новата сграда ще „затапи“ живеещите на първите няколко етажа.

Вчера дойдоха работниците, казаха, че ограждат терена за строителен обект, но не знаели нищо повече. Според някои от съседите на първия етаж ще има цех за закуски, а втория и третия ще са жилищни. Обаче отнема зелената площ. В заграденото остават и две дървета, навярно ще ги отсекат“, разказа Христоз Христозов, който живее в блока до бъдещия строеж.

79-годишният Димо Димитров пък смята, че градинката е в парцела на блока. Възрастният човек имал къща на това място, но я бутнали и построили блоковете. Въздиша по обречената градинка.

Издигнат ли на ъгъла сграда, няма да има никаква видимост на това кръстовище. И без това не минава седмица без инцидент. Малкият ми син ме пита откъде ще минава, за да стигне до магазина. Не одобряваме строителство на това място“, заяви и Даниел Попов, който живее на пресечната ул. „Бенковски“.

Мястото е много малко за нова сграда. Прибрах се снощи късно и не видях ограждението, изненадах се тази сутрин при вида на градинката. Намирам издигането на нова сграда тук за крайно неподходящо. Ще затапи блока, особено ако е висока“, бе мнението на друг живеещ наблизо - Димитър Чорлев.

Повечето съкварталци обаче изглеждат примирени - „Имаш ли пари, можеш всичко“. Други обаче започнаха подписка срещу бъдещия строеж, която се заканват да внесат в общината.

Заместник-кметът по строителството Нели Станева уточни, че на това място ще има търговски обект, а разрешителното за строеж е съобразено с всички изисквания. „В парка няма да се строи нищо, ще се строи на отсрещната страна на кръстовището, където няма градинка. Имало е павилион за плод и зеленчук, който е премахнат, сега на негово място ще има друг обект. Какъв е проблемът“, попита риторична Станева. Тя не знаеше подробности за бъдещата сграда, но заяви, че на строителната площадка трябва да бъде поставена табела с подробния проект, имената на инвеститора и строителя. По повод недоволството на съседите Станева коментира, че „не може да се угоди на всички в един 90-хиляден град. Ще има недоволни, ще има и доволни“, допълни тя.

Тодор Кръшков    

Даниел Попов намира,че мястото за нова сграда е неподходящо

Димо Димитров смята, че строежът е на територията на блока и въздиша по обречената градинка
Димитър Чорлев бил изненадан от загражденията тази сутрин
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини