От х:

Днес в x:

Мълния подпали гора, енергото - щъркелово гнездо

Късо съединение подпали щъркелово гнездо в Симеоновград

Мълния по време на гръмотевична буря предизвика пожар в широколистна гора в землището на любимешко село Малко Градище. По време на гръмотевичната буря в събота надвечер мощно електрическо изпразване подпалило храсталаци и нискостеблена растителност в 100-на декара горски масив. За късмет на огнеборци и местни жители, гората е била широколистна и огънят се придвижвал едва, едва. 1 противопожарен екип успял да се справи с приземния огън и го потушил с цената на четвърт декар опърлени дървета.

Същия ден два екипа, от Симеоновград и Харманли, гасяха подпалена от късо съединение къща в симеоновградското село Дряново. Огънят унищожил покъщнина и техника преди да бъде угасен. Самата къща оцеляла.

Не оцеляло щъркелово гнездо, пламнало върху ел стълб в неделя сутринта в Симеоновград. Искрите прескочили от късо съединение в съоръжението собственост на енергоразпределителното дружество EVN. Пожарната овладяла ситуацията, като към момента няма данни за пострадали щъркели, въпреки че според живущите на ул. Босилек, гнездото е било обитавано от семейство с малки щъркелчета.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини