От х:

Днес в x:

„Хасково” по стъпките на „Любимец” и с неговите футболисти

Хасково се събра за предсезонната си подготовка за А група

Хасково тръгна по стъпките на Любимец към А група и освен че вероятно ще играе на стадиона му в първите си мачове от елита, ще го прави и с неговите футболисти. Цели 7 играчи от отбора на дините почнаха предсезонната подготовка с тима от Ямача - вратаря Здравко Чавдаров, защитниците Виктор Митев и Георги Радев и халфовете и нападателите Илиан Капитанов, Николай Колев, Никола Яначков и Стефан Христов. Заедно с тях в първата разглявка се включиха и онези 18, благодарение на които „Хасково" 2009 заслужи промоцията си за „А“ група.

Освен отбора, попълненията от Любимец са и в треньорския щаб. Старши треньора Димчо ще бъде вещо подпомаган от Анатоли Тонов.
Има сериозна вероятност и бившия благодетел на Любимец Наско Сталев да стане спонсор, че и президент на ФК Хасково. Това било много вероятно, защото местният бизнес не можел да задели достатъчно пари за издръжката на отбора в А група. Кметът на Хасково бил обезпечил ремонта на стадиона за близо милион и половина, но оставил издръжката на тукашните патрони. По неофициална информация само един от тях бил готов да даде 250 хиляди лева – крайно недостатъчно да търсените 1.2 млн поне за завършване на първенството в А група. Затова любимешкия бос ще стане такъв и на Хасково.

Припомняме че Любимец влезе сензационно в А група през миналия сезон и още по-сензационно би шампиона Лудогорец и на два пъти тима на Ботев ПД. После съвсем несензационно отпадна с „уникалната” голова разлика 23 на 103. Това е любимешкия модел.

Ето и всички футболисти, които днес направиха първа тренировка с „Хасково“:
Вратари: Емил Данчев, Николай Банков и Здравко Чавдаров; защитници: Бейсим Бейсим, Иван Скерлев, Костадин Ничев, Атанас Кръстев, Николай Димитров, Кирчо Крумов, Виктор Митев и Георги Радев; полузащитници и нападатели: Владислав Узунов, Вълчан Чанев, Деян Лозев, Мариус Найденов, Васил Велев, Недялко Хубенов, Митко Плахов, Димитър Алексиев, Емил Ангелов, Илиян Капитанов, Николай Колев, Никола Яначков и Стефан Христов.
Все още се уточнява къде ще се проведе лятния лагер за подготовка на отбора. Преди първата тренировка бе връчена купата и медалите от БФС за класирането в групата на майсторите.

Г.Христов

Отбора започна с цели 7 футболисти от изпадналия Любимец

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини