От х:

Днес в x:

Повреден французин заби челно две жени след поляновския разклон

Челен сблъсък блокира част от Е-80 между Хасково и Харманли

Френски мерцедес заби челно харманлийски фолксваген по широкото изкачване след поляновския разклон. Малко след 8 часа Полото на Станка Колева пътувало към Хасково и чинно се движело в най-дясната лента, когато след ляв завой пред тях изкача засилен мерцедес. По обяснението на спътница на Станка, срещуположно движещата се кола е „криволичила по пътя“. Подобна траектория, често е резултат от повреда по ходовата част или просто спукана гума. Каквито и да са причините, немското возило узурпира лентата на Станка, удря я и я забива в скалите отдясно на пътя. От фронталния удар и двете предници са помлени, а пътниците остават живи само благодарение на активираните еърбеци. Живи, но не и съвсем здрави.

Пострадали са мъж и жена от мерцедеса и две жени от фолксвагена. Най-тежко е състоянието на Станка Колева, която е с 4 счупени ребра и контузен бял дроб. Жената е настанена в хасковското Интензивно. Останалите са с оплаквания от болки в гърдите и крайниците.

Мерцедесът с френска регистрация е бил управляван от Адил Джан, на 64 години. До него е била съпругата му Гюледжан Джан, двамата пътували за Турция. Възрастното семейство не говореше български и изглеждаше крайно притеснено от инцидента. Версиите за катастрофата варират от несъобразена скорост до заспиване в ранния час. Последното е малко вероятно, защото малко преди мястото на сблъсъка има S-образен завой, който едва ли би могъл да бъде преодолян от заспал водач. Същевременно версията за несъобразена скорост за малко не се доказа минути след катастрофата. Очукана жигулка от съветско време, изскочи от завоя за Харманли в същата лента, където патрулка бе направила отцепка на местопроизшествието. В продължение на стотина метра спирачките на антиката опитваха да компенсират мокрия път и високата скорост и пак едва се размина с полицейския багажник. Подобни ситуации изобилстваха днес на Е-80. Въпреки мокрия асфалт и многото завои, шофьорите между Харманли и Хасково нехаеха и без да дръпнат педала от газта, си караха по нашенски - на косъм.

Г.Христов

Предниците на автомобилите са изцяло смазани
Тежкият удар активирал и 4-те еърбека, което вероятно е спасило живота на пътниците
Засечката е станала в дясната лента на път за Хасково
Най-пострадал е водачът на фолксвагена Станка Колева
Турският водач и съпругата му се оплакваха от болки в гърдите
Според спътницата на Станка, мерцедесът криволичил по пътя преди удара
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини