От х:

Днес в x:

Балове 2014: Мъже в черно и жени в цветно

Червено и черно


Балове 2014 удариха двете крайности в спектъра на шикозните тоалети, разходени събота вечер по алеята между Фантазия и Европа. Пред жадното за зрелища хасковско гражданство, зрелостниците от Езиковата и Гимназията по туризъм/бившия ТОХ/ демонстрираха стилност и делово излъчване с маркови костюми почти изцяло в черно. До тесните ревери и стегнатите папийонки обаче,  дамите грееха с всички цветове на дъгата, че и отвъд нея. Нежният калейдоскоп преливаше от червено в синьо/ от турско, до морско/, бежово, жълто, розово, лилаво и бозаво. Последното бе "наградата" на склонните към далтонизъм мъже за онези цветове, за които нямаха думи. Силният пол бе достатъчно честен да признае, че не е виждал корал и не знае как изглежда „коралово”, например.


Въпреки странният понякога избор на цвят, на нежността трябваше да се признае, че бе хубава и секси, без крайния кич и агресивната вулгарност на предходни балове. Щедрите деколтета и дълбоките цепки почти отсъстваха /с едно-две изключения/, бижута не се забелязваха/или бяха много дискретни/, а най-скъпия аксесоар изглежда бяха дамските чантички. Не се видя абитуриентка с шапка. За сметка на това имаше такива с прически за 800 лв. Без вграден телевизор в тях

Днешните 300 зрелостници обаче доказаха, че са със стил, дори когато правят грешки за резил. След невиждано мотане и поне едночасово закъснение, абитуриентите сториха невъзможното, като без предварителна уговорка и на 200 метра един от друг, успяха да пристъпят прага на заведенията си в една и съща секунда. За ужас на сновящите като совалки фоторепортери.

Катастрофата на журналистическата логистика не бе предотвратена дори и от раздаващите се водещи и диджеи, които спираха тълпите с допълнителни ритуали. Така например пред „Европа”, конферансието на Езиковата накара всеки един от 12-тите класове да си запишат съкровенните желания и ги пуснат в небето с разноцветни балони. Бързащите за купона младежи обаче бяха пределно кратки, а най-лаконични от лаконичните станаха франкофоните, които чисто по френски си пожелаха само едно - любов. Да им е сладко.

Пред „Фантазия” пък туристите вървяха по червения килим. Бяха дори още по- разноцветни, но и оригинални. Двойките бяха станали тройки. Облечени в тон дама и кавалер носеха на ръце момиченце на видима възраст около 2 годинки. За по-наблюдателните размекващата гледка се допълваше от шишенце с биберон/ в ръцете на кавалера/ и детско боди за смяна/в ръцете на дамата/. Някои бяха избързали със зрелостта.

Други бяха избързали с материала. Зачервен като ризата си тинейджър с бял костюм дирижираше разходката си с „Джони”. Макар литърът по шотландски да изглеждаше почти цял, нямаше гаранция, че е първия за тая вечер. Нито, че ще остане последния.

На фона на бавенето в началото, влизането стана стегнато по военному, а изнасянето на публиката бързо, като от загубен футболен мач. Благодарение на стройната организация на полицията, дори и традиционните задръствания към центъра продължиха едва 15-тина минути.


Г.Христов

Червеното бе женският цвят за Гимназията по туризъм
..а също и лилаво
...синьо, бежово..
...и други...
Още шарено

Цепките бяха умерени, глътките - не
Джони дирижираше разходката на част от абитуриентите
Тук диригентът бе друг, с панделка на главата
Сборът на Езиковата-за всеки човек - цвят
Деловитост с елементи на сексапил
От 1 до 12

Червено и черно 2

Дамите в синьо
Усмивки

На изпращане

Това трябва да е цвят корал
А това със сигурност е злато-директорът на Езиковата Пенка Делиева
И на отиване и на връщане задръстванията бяха поносими
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини