От х:

Днес в x:

БМВ над закона, кара без табели в Хасково

В капана на КАТ попаднаха доста коли-някои с табели, други без

Лъскаво БМВ демонстративно джиткало из Хасково без регистрационни табели. Не е известно от колко време продължава това, но днес водачът бе спипан от КАТ в акцията им по широкообхватния контрол по пътищата. По така наречената холандска метода край жп гарата масово се отбиваха коли на случаен принцип. Бодящият очите автомобил табели влязъл в клопката. Водачът не дал смислено обяснение за нередовната си кола. Дори и току що купените от автоборсите коли имат временни регистрационни табели, коментираха проверяващите от КАТ. Нарушителя го грози отнемане на книжката за половин година и глоба до 200 лв. В случая обаче БМВ-то си продължило спокойно по пътя. До издаване на наказателното постановление, обясниха униформените.

9 нарушители от 50 проверени за 40 минути автомобили установиха хасковските катаджии. Броят им е относително по-малък от засечените в аналогични акции, но затова пък нарушителите бяха от сой. Двама карали без книжки, още двама без контролни талони, единият от които отнет от ДАИ за предходно нарушение. 1 водач забравил да премине годишен технически преглед. Само двама забравили да си включат фаровете и едва 1 беше без колан. Съставени са 5 акта и 4 фиша.

В днешната акция не се проверяваше за скорост, иначе щеше да има много по-солидни резултати. Въпреки масираното полицейско присъствие в района, в другата посока на движение всеки втори караше над разрешената градска скорост. Ако някои си даваха труда да намалят, то бе главно заради легналия полицай малко преди гарата. Намалилите шофьори имаха време за по един пренебрежителен поглед за катаджиите и един съчувствен за колегите водачи.

Развоят на днешния шофьорски делник обаче доказа, че възмездието не идва с КАТ. В това се убеди джигит, обърнал се тази сутрин в крайпътно дере на път за село Конуш. Както може да се очаква, настъпвал с несъобразена скорост. За негово щастие той и пасажерите му се разминали без сериозни наранявания. За да успокоят местните шофьори, девойки от София раздаваха листовки с 10-те божи заповеди за шофьорите. Точка първа бе „шофирай спокойно и концентрирано“, което бе в пълен разрез с повсеместно лапналите телефона хасковски водачи.

Момичетата бяха от Институт „Отворена младеж“ които са партньори на МВР в кампанията „Шофирай отговорно и толерантно“. Тя е международна и се осъществява в страните от Източна Европа в периода 12-23-ти май.

Г. Христов

Повечето водачи бяха редовни
Най-изрядни бяха водачките
Които се усмихваха и без напомняне
За други раздаваните листовки и антистрес топки бяха глупости

Някои водачи се разкараха до полицейската патрулка

В проверката попадаха и двуколесни
...на крачна и моторна тяга
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини