От х:

Днес в x:

Ученички от Езиковата класирани за световно по бадминтон

Победителките с учителя си Станислав Янков

5 ученички от Езиковата гимназия в Хасково направиха истински фурор на републиканско състезание по бадминтон в Севлиево. Девойките от 8 и 9 клас спечелиха първото място. След успеха си те се окичиха със златните медали и вдигнаха купата на победителките. Една от тях – Венцислава Сакаджийска има и индивидуален успех – за най-добър състезател в турнира.

Момичетата изразиха задоволството си от успеха и бяха единодушни, че спортът ги учи на организация и дисциплина. Освен това били отличнички в училище. Девойките обясниха, че извън часовете тренират бадминтон в зала „Спартак“.

Това е истински успех за гимназията, тъй като за първи път наш отбор достига до такова ниво, категорични бяха директорката Пенка Делиева и учителят им по физическо възпитание Станислав Янков. Успехът във финалното класиране дава възможност на момичетата да участват в световните ученически игри, които се провеждат през 2 г., обясни още преподавателят. Те ще се проведат следващата година, но не е ясно още в коя държава ще бъдат, каза още той. За да участват в престижното състезание обаче, ще бъдат необходими средства от порядъка на 12 - 15 000 лв. Затова от Езиковата казаха, че трябва да се намерят спонсори, в противен случай няма как да заминат.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини