От х:

Днес в x:

Хасковските абитуриентки в рокли на звездите

Да влезеш в роклята на любимата звезда. Това е последният писък на желанията на хасковските абитуриентки за визията им на бала.

Много от тийнейджърките отиват при модистите направо със снимка на идола си в мечтаната рокля. Това, разбира се, до голяма степен облекчава избора. Освен това улеснява работата на хората, които и тази година ще се погрижат за разкоша в балните зали, разказа собственичката на едно от малкото ателиета за ръчна изработка на рокли в Хасково Ирина Петрова.

През 2014 година всичко е на мода! Камъни, дантели, декорации, принтове, бродерии, пайети, въобще целия спектър от възможности са сред предпочитанията на младите дами. Единственото демоде за поредна година остават хитовите преди десетилетие рокли с обръчи.

Сред предпочитаните тази година са роклите с прави силуети, а най-желания цвят е червеният.

При Ирина, която от 10 години се занимава с мода, а от 5 г. има собствено ателие, не отказват консултации на момичетата и за цялостния им стайлинг. Започва се от роклята, естествено, но модистките дават мнението си и как би изглеждала с подходящата украса за главата, размера и цвета на чантата, на обувките.

В ателието на Ирина Петрова цялата декорация по роклите се изработва на ръка. Затова и роклите се водят бутикови. В зависимост от сложността на модела и детайлите цената на балните рокли се движи от 300 до 500 лв. Модистките обаче предупреждават, че за рокля по поръчка вече е късно, защото по тоалет за бала се работи поне месец. Но като истински професионалисти, в ателието са подготвени за всякакви ситуации и предлагат готови рокли за тези, които в последния момент са решили да пазаруват. Такава рокля струва около стотачка.

За да гарантират неповторимостта на младата дама някои от другите ателиета в града, където се предлагат готови рокля, са предприели драконовски мерки. Една от тях е, че в специален тефтер се записва цвета на роклята и от кое училище е абитуриентката. Така хитрата система на модистите ще спести неудобството момичета от едно и също училище да се появят на бала си еднакви като нощни шкафчета.

 

 

М.Манолова 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини