От х:

Днес в x:

Ще има ли “Я елате, пиленца, при батко” на бала на Езиковата?

Ще има ли люта чалга на бала на Езиковата гимназия в Хасково тази година и дали в балната зала ще звучи “Я елате, пиленца, при батко” в изпълнение на Милко Калайджиев?

Такива опасения изказва в сигнал до Haskovo.net майка на абитуриент, която се е подписала с името си в писмото, но настоява то да не се огласява, за да запази детето си от евентуални нападки в училище.

В писмото си хасковлийката твърди, че директорът на гимназията Деян Янев налага на учениците какъв екип да изберат за бала си – изпълнители, водещи. Според нея децата масово са отказали предложението за участие на Милко Калайджиев, който е баща на близнаци, също абитуриенти тази година в Езиковата. “Не може училище с такива традиции, с ниво, с успех и класа да бъде представяно с "Я елате пиленца при батко", пише възмутената майка. По думите й обаче ръководството на училището искало така и налагало мнението си.

Директорът на Езиковата Деян Янев бе шокиран от обвиненията. Той заяви за Haskovo.net, че не се занимава изобщо с организацията на бала. Единствената му намеса била да събере зрелостниците и да им препоръча да направят един комитет по организацията, който да включва по двама представители от всеки от седемте 12-и класове, който да си избере водещи, диджеи, изпълнители, менюто за бала. Днес в голямото междучасие в училище била и първата среща на този комитет, но Янев не присъствал на нея и нямал представа какво са обсъждали. Учители също не вземали участие в дебатите на зрелостниците.

“Това е такава долна клевета, че го приемам за целенасочен удар срещу гимназията”, възмути се Деян Янев. Той потвърди, че двамата близнаци на Милко Калайджиев са в 12 клас в Езиковата, допусна че е възможно те да са поискали участие на баща си на бала, но подчерта, че решението се взема не само от тях двамата, а от представителите на всички класове, общо 14 ученици.

Репортер на Haskovo.net се свърза с диджей Миро, който миналата година е осигурявал музиката на бала на Езиковата, а днес е присъствал на срещата в гимназията. Той потвърди, че на нея е имало само ученици. По думите му нямало дори намек за някаква намеса в избора на учениците. Не е чул изобщо да се коментира името на Милко Калайджиев.

Но отбеляза, че ако децата му го помолят, той може и да дойде на бала им като “външно позициониране” и да изпее една две песни извън сценария.

“Но ако говорим за чалгата, няма как да няма чалга, при това на всички балове. Няма как да я избегнем. Повярвайте ми, от 10 години се занимавам с това. Дори когато питам абитуриентите за съотношението на чалгата към другата музика дали да е 60 на 40 или 50 на 50 примерно, те обикновено ми отговарят 90 на 10. В полза на чалгата. Опитвам се да ги убедя поне при влизането в ресторанта и първите няколко часа да няма чалга. Но истината е такава, поколението е такова”, допълни Миро.

Тодоро Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Като се питат главно хора,които не влизат в часове,не само през тази,но и през пете години в гимназия,няма как отговорът да е различен от "90 на 10 чалга".То в това училище винаги е било така и едва ли ще се промени нещо скоро.Мнение налагат тези с повече маркови дрехи и скъпи коли,а когато някой изрази несъгласие,бива нападнат.Оттам следва, че никой не би следвало да е изненадан от чалгата през въпросната вечер.Учениците или ги е страх да изкажат какво мислят или не им се занимава да спорят,тъй като смисъл няма.А колкото до директорът,той е дал свобода за избор,проблемът идва от глупавите разсъждения на вчерашни пикли и пикльовци.
    • 99
      99
      14 -3
      14:27, 19 окт 2017
      Право на глас нямат тези с "маркови дрешки" и "скъпи коли", а целия випуск! Всяко едно решение се обсъжда между класовете и всеки клас споделя общото си решение, но все пак няма как да има пълно съгласие на всички важно е мнозинството какво мисли ;)
  • 2
    99
    99
    16 -6
    14:23, 19 окт 2017
    Изглежда въпросният родител не е запознат със ситуацията или му е била грешно поднесена от детето му! Г-н Янев не взема намеса в решенията на учениците! Колкото до Милко Калайджиев, ако се съгласят всички ще пее.
  • 3
    Уч
    ученик
    11 -4
    14:28, 19 окт 2017
    Стига глупости, Милко Калайджиев ще пее със сигурност, защото лично е поканен на бала.
  • 4
    Ан
    Анонимен
    10 0
    14:32, 19 окт 2017
    Това, че повечето не изказват мнение си е лично техен проблем..Такива комплексари винаги ще си останат хора без мнение..и от това, че делите хората по колите и по дрехите показва с колко нисък манталитет сте и доказва още веднъж как на гърба на училището избивате малоумните си комплекси.
  • 5
    Та
    ТаШакаЗулу
    5 -1
    15:09, 19 окт 2017
    Нещо не схващам.... значи госпожата се възмущава, че ще пее ония плейбой
    Но по принцип няма нищо против да се слуша 90% чалга
  • 6
    Xm
    xm
    23 -4
    16:29, 19 окт 2017
    Оле, какъв проблем, каква драма :))) кой ще пее на бала :)))) тя майката да си гледа детето и къде ще се ориентира да учи после, пък музиката ще е такава, каквато е навсякъде :)))
  • 7
    За
    Запознат
    9 0
    20:12, 19 окт 2017
    Милко Калайджиев може да пее и други песни, все пак това са неговите деца. Големият проблем е водещия Миро и простотиятя му, която залива залата. Кой е изчислил тези съотношения? Сигурно Миро. Намира едно- две деца, по-гласовити, и те налагат избора му за всички балове. Пасле няма уред да измери пошлостта му и простотията, която се лее покрай скъпите тоалети.
  • 8
    Ба
    бай Киро
    13 -2
    20:20, 19 окт 2017
    Интересно тази майка откърмила детето си с Бах и Вивалди дали го е виждала след две водки как щрака с пръсти? На нас все чалгата ни е виновна, а че не ставаме за чеп за зеле и ни е сбъркано ДНК-то нито дума... Бат Милко е пич!
  • 9
    Не
    Незапознат
    7 -3
    21:22, 19 окт 2017
    Чета си аз статията и се чудя защо я чета.Някаква си майка която кой знае на младини колко е била люта в някой подобен аспект от ученическият си живот сега недоволства че отрочето и прави същото.Или майчински се стреми да го предпази от масовото чалгаджийско влияние.Детето си е нейно и разбира се има право поне да се опита да го възпита както мисли че е най добре.Но да обвинява всички подред че излагат училището само заради предпочитанието на болшинството към чалгата си е начален стадий на шизофрения.Всяко поколение си има музиката,начина на държание, поведение,обноски.Има и индивиди които не знаят какво означават тези думи но заради това не трябва да се обвинява училищната институция и учащите в нея.Предпочитанието на съвременната младеж към чалгата е символ на духовната простота на сегашното поколение.Но не трябва да забравяме че всички по един или друг начин изпростяваме и също се нуждаем от отдушник.Явно тази музика се явява универсален такъв за сегашното поколение.Не възхвалявам чалгата като стил.Нито я отричам.Просто не трябва да се стига до там че един чалга изпълнител като Азис например да се поставя до Великите българи като В.Левски и Христо Ботев.
  • 10
    Др
    друг родител
    3 0
    21:30, 19 окт 2017
    защо да няма ;я елате пиленца при бате;Тодоре,мамче вие цензура ли налагате?
  • 11
    12
    123
    7 -2
    22:28, 19 окт 2017
    Айде и големите претенции! Целият бал се свежда до това да си покажем роклята, гаджето, колата и да се изнесем в 10,30 към някой бар! Пускайте им Деспасито -Преслава - Деспасито - Галена - Деспасито - Фики и всичко ще е ок!!!!
  • 12
    Ан
    анонимен
    0 0
    17:08, 25 окт 2017
    Съмнявам се някой да има нещо против бат Милко, след като се запознае с набора от италиянски, руски и бг естрада песни.
Последни новини