От х:

Днес в x:

Кметът Добри Беливанов отговаря на въпросите на хасковлии (втора част)

Днес публикуваме втората част от отговорите на кмета Добри Беливанов на въпроси на граждани, зададени в Haskovo.net. Публикуваме ги на части поради големия им обем. Очаквайте утре третата част от отговорите на градоначалника.

Първата част можете да видите в “горещи теми” вдясно на първа страница в сайта.


 

52. Георгиев

14:46, 19.09.2017

Докато в събота и неделя по цял ден от "Спортна среща" над града ще се носят ориенталски и ромски ритми.Този въпрос е поставян многократно,но досега няма решение.

В случай, че се чува музика от ресторанта през деня няма нормативна уредба, която да санкционира това.

53. Общински съвет

14:50, 19.09.2017

Кога Община Хасково ще предприеме стъпки за превръщане на изоставените спортни игрища/изградения с държавни средства комплекс "Клокотница"/ на Ямача?Заплащане/заменяне със собственника на земята би решил трайно нуждата на града от тренировъчни футболни терени и спортен комплекс, който е изграден точно където му е мястото-до градския стадион.

Предполагам, че говорите за тренировъчните игрища до стадион „ Хасково“. Те са частна собственост, продадени са от предшественика ми Георги Иванов.


Докога там вечер "собственици" на кучета ще ги пускат да тичат в нарушение на наредби и закони?

Община Хасково направи две зони за свободно разхождане на кучета в парк “Кенана“ и в парк “Ямача“ и двете зони са много добре посрещнати от много от собствениците на кучета.

Въпрос на съзнание от страна на гражданите е да се използват тези зони.

Служители на служба КОРЗ са провели нееднократни проверки по сигнали за свободно разхождащи се кучета извън определените за това зони.

54. Антон

14:50, 19.09.2017

Благодаря за предоставената възможност на хасково.нет и Община Хасково!
Ще огрее ли някога слънце и на нашата улица "Граничар", за да бъде някога асфалтирана?! Повече от 25г. тази улица не е видяла асфалт, с изключение на запълнените дупки от ВиК Хасково!
В допълнение само да напомня, че улицата над нас "Цар Симеон" не само, че скоро е асфалтирана, но и оправят и тротоарите, което и да видя, че правят на "Граничар", ще си бия 2 шамара, за да разбера дали не сънувам
!

Комисия от отдел „Строителство и архитектура“ направи опис на състоянието на всички улици в града. В тази връзка – да, имаме представа как изглежда улица „ Граничар“. Всяка година се правят ремонти на улична инфраструктура, тази година те са за около един милион лева, за съжаление Вашата улица тази година не е попаднала в списъка с ремонтираните участъци. Планирано е при възможност също да бъде асфалтирана.


 


 

55. тики

15:29, 19.09.2017

Въпросът ми е следния: при наличие на одобрен за строителство жилищен план, как става така, че някой си построява самостоятелна къща /уж реставрира стара /? Планът е за калкани.като искам и аз да строя-как трябва да постъпя?/бул.освобождение/

Посетете дирекция „ Архитектура градоустройство, строителство и инвестиции“, експертите ще отговорят лично на въпросите Ви.

56. Мила - Рада Тенева

15:51, 19.09.2017

Докога тротоарите ще бъдат заети от леки коли ! Улица Добруджа и улица Аида !

Ежедневно служба КОРЗ и Общинска полиция налагат санкции за неправилно паркирани автомобили. За съжаление е въпрос на съзнание от страна на шофьорите.

57. Граждани

15:52, 19.09.2017

  1. Кога ще бъдат премахнати автомобилите на зеленчуковия пазар, които стоят от години там и се използват като складове от търговците?

Зеленчуковият пазар е отдаден на концесия, визираните от Вас автомобили са в района на концесията. Т.е., ръководството на пазара може да прецени дали да бъдат паркирани там автомобили за склад или да бъдат премахнати.


2) Защо на ул. Лилия в ж.р. Кенана се асфалтира и се прекара улично осветление до половината на улицата, а не до край и кога ще бъде изградена канализационна мрежа?

Изграждането на канализация е скъп проект. Това не означава, че няма да бъде направен. След приемането на общ устройствен план ще бъдат разработвани проекти за изграждане на канализационна и улична мрежа.

59. Радаa

16:18, 19.09.2017

Нагъл шеф от ДАЙ Хасково всеки ден паркира колата си на тротоара на ДОБРУДЖА до 168 охраната Да се провери и глоби въпросния..Няма место за движение по тротоара.

Сигналът Ви ще бъде проверен.

60. Догока

16:35, 19.09.2017

Докога ще има началници, които отдавна са в пенсионна възраст като Наска Ангелова от ОУО. Млади хора стоят безработни, а хора, като нея са абонирани да нарушават закона за пенсионирането. Работодателите си затварят очите за явни несправедливости. Ако беше редови учител, отдавна да е отишла в пенсия, а сега си стои в общежитието и си взема големите заплати. Нито Колев, нито РУО вземат мерки. От времето на Панайотов си е все така..Вземете мерки, бе хора. Просто свършете си работата, както е по закон. Никой не иска друго. Стига с тези привилегии.

Назначаването на директор на ученически общежития е извън компетенцията на общината, това е дейност на Регионалното управление на образованието.

61. Kostova

16:44, 19.09.2017

Защо камионите и колите на общ.предприятие Екопрогрес всяка сутрин излизат от двора на даденото предприятие м/у 7.40h и 8.00 h и спират в ляво и в дясно БЕЗРАЗБОРНО до оградата на същото предприятие, като по този начин затрудняват движението на пътуващите за работа хора.????При излизане от двора на Екопрогрес колите се престрояват в насрещното ,излизат без предимство и засичат движещите се направо и създават пълен хаос по пътя.

Ще запозная директора на ОП „ Екопрогрес“ Щерю Янев с Вашата констатация.

62. Хасковлия

17:03, 19.09.2017

на улица драгоман (зад Първа поликлиника, срещу магазина за фаянсови плочки) някакъв алчен и недобросъвестен гражданин е заградил по голяма част от тротоара за да си направи стълбище.
НАПРАВО ЗАГРАДЕН ТРОТОАР.
А ТОЧНО ПРЕД НЕГО ИМА МНОГОГОДИШНО ДЪРВО - ЕЛЕМЕНТ НА ЗЕЛЕНИЯ ПОЯС НА ГРАДА КОИТО ТРЯБВА ДА ПАЗИМ.
НАПРАВЕТЕ ЕДНА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ПРОВЕРКА И СНИМАЙТЕ КАКВО БЕЗОБРАЗИЕ Е.
ГРАЖДАНИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ ДЕЦАТА СУТРИН И НА ОБЕД ПРЕМИНАВАТ НА ПЛАТНОТО ДВИЖЕНИЕ С РИСК ДА ГИ УДАРЯТ ДВИЖЕЩИТЕ СЕ С ГОЛЯМА СКОРОСТ ПО ДРАГОМАН КОЛИ
МОЛЯ ВИ КАТО ОТГОВОРНА МЕДИЯ ДА ВЗЕМЕТЕ ОТНОШЕНИЕ И ДА ОТВОРИТЕ ОЧИТЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА ДА ПОПРАВИ ЕДНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ НА ЦЕНТЪРА НА ГРАДА В МНОГО ОЖИВЕН УЧАСТЪК ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛ ИНЦИДЕНТ С ЧОВЕШКИ ЖЕРТВИ.
МОЛЯ ВИ


 

Ще бъде извършена проверка на сигнала от отдел “Контрол по ЗУТ“


 

63. Живко

17:07, 19.09.2017

Какво ще се строи на тротоара на улица "Одрин", до оградата /подпорната стена/ на детската ясла? В момента там има останки от сглобяеми магазини. Не е ли редно тротоара да бъде почистен и да се ползва от пешеходците?

Тези “сглобяеми магазини“ са частна собственост. Преди години тротоарът е бил продаден на частно лице, което притежава съответните документи за собственост. Не е издавано разрешение от общината за бъдещ строеж.

64. Чоко

17:34, 19.09.2017

Кога ще се канализира дерето от Република към Изгрев? Кога най после ще спрете безстопанствените коне?

Реагира се на всеки сигнал за безстопанствени коне. Те се отвеждат в бившия „Хайван пазар“. Дерето, за което става въпрос или поне за което аз се сещам, е скъп проект за който се търси финансиране.

65. Dimo

17:36, 19.09.2017

  1. Има ли някакво развитие по въпроса с язвата, която се намира в самия център на града, а именно военният имот над ДНА.

Да работи се по проблема. Готово е заданието за обявяване на обществена поръчка за идеен проект за оформяне на пространството над ДНА в парк. Поръчката ще бъде обявена до дни.. Сградата в имота ще бъде прустроена в мултифункционален център.


2) В последно време има раздвижване по въпроса с откриването на нови работни места и нови заводи в производството. Доколко принос в това има община Хасково е спорно, но все пак е някакъв плюс. Какво се прави обаче за привличането на високотехнологична и ИТ индустрия и икономика, която с възможностите за професионално развитие и заплащане, които предлага би стимулирала млади и интелигентни хасковлии да останат в града. Не можем да очакваме млад, образован и уважаващ себе си човек да отиде да работи на поточна линия за 500-900 лева.

Община Хасково е готова да съдейства за привличането на всякакъв вид бизнес в региона. Инвеститорите правят свои собствени поручвания за наличие на работна ръка и с каква квалификация е тя. Това също определя дали определена фирма ще реши да открие свое предприятие тук


3) Предишната администрация имаше идея за нова автогара. Имате ли отношение по този въпрос? Защо на автогара Хасково се вее руско знаме? Кой го е сложил и защо няма българско такова и знаме на ЕС?

Автогара Хасково е частна собственост. Въпросите за знамената там можете да отнесете към собствениците на обекта. Продължаваме да търсим вариант за построяване на нова автогара. Има идея тя да бъде в бившето „Танково поделение“ но за целта имота трябва да ни бъде предоставен от Министреството на отбраната. Правят се постъпки за това.

4) Околовръстното на града е пред разпад, неизползваемо е и завършва в индустриална зона. Има ли планове за рехабилитация и доизграждане, така че да свършва действително на края на града и да изпълнява функциите си?

Поддържането на околовръстният път на Хасково е отговорност на Областното пътно управление. Общината се грижи само за онази част, която е в рамките на града, след табелата. Тази малка отсечка наскоро е кърпена с асфалт.


5) Върши ли се нещо по въпроса с подмяната на водопроводите в града, които се пукат всекидневно и оставят стотици хора без вода? Имате ли планове за воден цикъл, който доста градове от нашия ранг направиха в последните години с европейско финансиране?

За съжаление община Хасково не е успяла при предишното ръководство да си осигури външно финансиране за подмяна на водопроводите и канализацията. По различни причини проектът е отхвърлян.

Към момента вариантът да се кандидатства за такава подмяна е само чрез ВиК асоциацията. Да, ще настояваме за подобен ремонт, но предстои проучване на състоянието на мрежата, след което ще бъде дадена възможността за подаване на проекти.


6) Виждам, че всеки втори задава този въпрос, ще го задам и аз пък дано се сетите, че е крайно време обещанията да се изпълнят. Какво става с приюта за кучета? Недопустимо е крастави кучета да се разхождат из града.

Приютът е готов до един етап. Предстои обявяването на обществена поръчка за довършването му в съответствие с изискванията, които бяха съгласувани с БАБХ.

Ежемесечно се правят акции за улявяне на бездомни кучета от лицензирана фирма, с която общината има договор. Чипират се, обезпаразитяват се и се кастрират. Към евтаназия може да се пристъпи само в случаи посочени от закона.


 


7) Ще се бутат ли незаконни къщи в ромското гето и кога? Там се е оформил някакъв анклав

Текат процедури. Има закони , които в този случай спазва само Общината но не и гражданите.


8) Нещо, което може да се направи със сравнително малко пари са велоалеи. За град като нашия интегрираният велосипеден транспорт би бил перфектен и ще облекчи значително трафика. Мислите ли в тази насока?

След като бъде готов общия устройствен план ще пристъпим към поректирането и на велоалеи.


9) Защо нямаме общински басейн какъвто има в повечето, ако не и всички областни градове?

Търси се вариант да има закрит общински басейн.


10) Какви конкретно мерки сте предприели в последната година за да стимулирате културни събития в града?

Общината освен, че изпълнява утвърденият от Общински съвет Културен календар за 270 хиляди лева, съдейства за провеждането и на много събития. Такова например е Хасково Рок фест, който се проведе за втора поредна година. Съдействаме за провеждането на много представяния на книги, изложби и други събития по инициатива на представителите на арт средите в града.


 

11) Лично към г-н Беливанов. Има ли конфликт между Вас и администрацията Ви и ако да, по кои въпроси?

Не, няма конфликт между мен и администрацията.

66. 441258

17:44, 19.09.2017

Докога ще има началници в пенсионна възраст, които работят, а трябва да са в пенсия. Наска Ангелова от ОУО до 100 години ли ще е началник. От години чакаме да се вземат мерки по случая.

Това назначение е в компетенцията на РУО Хасково.

67. Рамадан Халил

17:53, 19.09.2017

Господин Кмете пуснах Жалба да вас за бетонени топчета на улица Руен 3 никои не обръща внимание на жалбата ми какво става тука е хаос, на самия тротоар безобразно паркирани автомобили и сам си направете извод за майките с колички МЕРСИ

- Въпросът ще бъде разгледан на транспортна комисия

68. Emil

18:01, 19.09.2017

Кога ще се отварят други Университети с други редовни специалности освен медицинския и филиал на УНСС(задочно икономика). Какво стана с О.У "Алеко Константинов"? Защо О. У. се говорите че ще бъде отново ИКОНОМИЧЕСКИ филиал на Свищовския Университет, а не някой ТЕХНИЧЕСКИ(вкл.със специалности информатика или софтуерни инженери), или ХРАНИТЕЛНО ВКУСОВ филиал? Тук в Хасково могат да се създаде много добра среда за младите ако има тези Университети, а не да ходят по по големите градове защото няма избор. Не може да се очакват инвестиции дори за ИТ фирми в града без подходящи Университети за целта. Имаме Технически гимназии, хранителни, но младите отиват извън града и остават там просто защото намират по добра работа и заплащане, има конкуренция, а всички знаем за такава се изисква повече отворени работни места. Моля да ме извините ако съм прекалил някъде, просто целта ми е допитване. Благодаря за вниманието.

Общината е готова да съдейства за разкриването на учебни заведения. Инициативата за това е на университетите. Те преценят дали имат възможност и интерес от създаването на филиал в Хасково. Доколкото ми е известно УНСС Хасково започна учебната година с рекорден брой студенти. Добре работи и филиала на Тракийски университет –Стара Загора. Ако има интерес от Висши училища общината ще съдейства за базирането им в Хасково.


 

69. женя

18:11, 19.09.2017

Кмете предизборно обещахте на ул.Акация да спрете ромските сватби но всичко е било предизборно.

Разрешителни за празненства на открито по решение на Общински съвет се издават само за събота и неделя за определен период от време.

70. Петър

18:22, 19.09.2017

Господин Кмете, защо нищо не се прави за да се разтовари автомобилния трафик, които на моменти е доста интензивен? Защо в централната част на Хасково /и не само там/ има толкова много улици без изход, които ако бъдат отворени макар и само за движение в една посока, могат значително да разтоварят движението? Има специалисти по транспорта, възложете им да извършат проверка и да преценят къде е възможно това. Ето само някои примери - ул."Стефан Караджа" и ул."Вършец" /и двете пресечки на бул."България" до изчислителния център/, ул."Македония" /до закусвалнята на бул."Освобождение"/, ул."Георги Кирков" /до ресторант "Орфей"/, ул."Три уши" /зад театъра/ , ул."Враня" /до съда/ и други.


 

Изготвя се общ устройствен план, в него е и уличната схема на града. Ако специалистите преценят, че се налагат промени в сега съществуващата улична мрежа, ще бъдат направени. Вашето предложение ще бъде разгледано от транспортна комисия. Подобно предложение вече е разглеждано и е отхвърлено по настояване на представителите на полицията.

71. Петър

18:34, 19.09.2017

Защо автобусната спирка в центъра на Хасково на бул."България" и ул."Марин Дринов" /от северната страна на покрития пазар над реката/ е разположена на това място при положение, че няколко метра назад се намират старите автобусни спирки, които имат нужната ширина за спиране на автобусите. При новата спирка автобусите спират в едното платно на булеварда, който в тази си част е винаги натоварен и това допълнително усложнява движението.


 

Въпросът ще бъде разгледан на Транспортна комисия.


 

72. иван

18:50, 19.09.2017

Кога ще бъдат поставени легнали полицаи на ул."Георги Кирков".? Като се засилят от завоя на" Тихия кът" надолу до светофара се превръща в рали писта.Трябва ли да загине някой за да се вземе отношение по въпроса?


 

Въпросът ще бъде разгледан от „ Транспортна комисия“

73. мисс

18:50, 19.09.2017

  1. Входът на град Хасково е под всякаква критика - отсечката между Димитровград е Хасково е без маркировка, мантинели и осеяна с дупки, а влизайки в нашия град , все едно влизаме в село - тъмно е , мръсно , обрасло с храсталаци, а асфалта е в окаяно състояние. Това е първото впечатление на всички от Хасково , и последното на излизане към Кърджали и Харманли.

Пътят между Хасково и Димитровград е в ремонт. В ход е ремонт на уличната мрежа в града за близо 1 милион лева. Възложено е на ОП“ Екопрогрес“ да бъдат изрязани храстите край пътищата в общината и да се окастрят ниски клони на дърветата в града.


 


2. Не е ли време града и децата ни да имат по-нормални условия за спорт на закрито през зимата, рядко вече има голям град без закрит басейн и по-хубави зали за спорт - вместо да пръскате пари за поредния безсмислен парк около ДНА, който не след дълго ще бъде запуснат и изпочупен, не е ли по-добре да има място, където децата ни да спортуват през зимата?

Търси се вариант за изграждането на закрит плувен басейн. Позволете ми да не се съглася с вас, че паркът до ДНА е безсмислен. Това ще бъде продължение на централна градска част, един зелен център на града. Място с детски площадки и кътове за отдих. Точно такова място към момента нямаме. И не мисля, че е редно предоставеният ни от Министерството на отбраната терен да пустее, още повече , че в него е паметника на 10-ти Родопски полк, който заслужава достойно място и околна среда. Паркът ще бъде ограден, ще има охрана, надявам се и да бъде пазен от гражданите.


3.Направете най-после нещо по темата с паркиралите по тротоара коли, защото непрекъснато сме принудени да се движим по улиците.Особено по централните улици.

Вече отговарях на този въпрос. Ежедневно нарушителите се санкционират от КОРЗ и Общинска полиция. Въпрос е и на съзнание от страна на шофьорите.


4.Чистете снега, преди да са го отъпкали пешеходците и колите. После се оказва невъзможно почистването му до пролетта, потвърждение е и последната зима.

Да се надяваме да няма толкова сурова и снежна зима. Срещу природата е трудно да се противодейства. Винаги може и по-добре да се свърши определена задача, надявам се тази зима да е така.


5.След като затворихте ТММС , сградата започва да се руши, а двора й е пълен с боклуци - предполагам, че все още се стопанисва от някого - намерете го и му направете предписание.

Общината не е затворила гимназията. Това е решение на Министерството на образованието.

ОП „ Екопрогрес“ има ангажимент да поддържа чистотата около сградата.


6.Задължете собствениците на имоти в централната градска част да си освежават и обезопасяват сградите често - кофти гледка е след стопения сняг да гледаме падащата мазилка и обелените фасади. Наемите им са достатъчни, за да покрият тези разходи, а самият център ще е по-приветлив и приятен.

Тази пролет бяха направени редица предписани за разушени фасади след тежката зима. Предстои проверка, колко от тях са изпълнени. Аз лично съм видял няколко сгради, където предписанието е изпълнено - пример е тази срещу сградата на Общината.


 

74. ГЕРБ

19:17, 19.09.2017

КМЕТЕ
ТИ СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАХАЛЕН,КОЛКО ЛЕВА ДАРИ ОТ ЗАПЛАТАТА СИ ЗА НОВОСТРОЯЩАТА СЕ ЦЪРКВА
КОЛКО ЛЕВА ТИ Е ЗАПЛАТАТА И КОЛКО ЛЕВА ТИ Е ПЕНСИЯТА
ХОДИШ ЛИ НА ЦЪРКВА ИЛИ СИ ПОМАК
ЛЪЖИШ ЛИ =ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ СИ

ГРАДА ИМА ТРАНСПОРТНА КРИЗА-МАХНИ ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ ТЯ И БЕЗ ТОВА НЕ РАБОТИ
КАКВО ТИ Е НАРЕД ИМ ЛИ НЕЩО С КОЕТО ДА СИ ГОРД ЧЕ СИ ГО НАПРАВИЛ
ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ Е ПО ДОБРЕ ДА СИ КЛОУН В ЦИРКА


 

Дарението е личен акт. Дарявал съм и пак ще даря за църквата в кв.“ Орфей“. Заплата ми не е променяна, тя е такава каквато е била и на предшественика ми.


 

75. ..._1505838183

19:23, 19.09.2017

Докога гражданите трябва да сезират общината за настоящи и бъдещи проблеми чрез въпроси? Малко ли институции си имате или какво?

Инициативата е на Хасково нет, за което им благодаря. Винаги можете да подадете сигнал в общината на място, както и да зададете своите въпроси.

76. Kostova

20:01, 19.09.2017

Кога ще се оправи подлеза на бул.Раковски до училище Иван Рилски????????Няма осветление, мирише на леш ,стълбите са разбити.

Подлезът се почиства редовно, подменят се счупени лампи. Ще предам сигнала ви на почистващата фирма


 

77. Kostova

20:12, 19.09.2017

Кога ще има спортен диспансер в гр.Хасково?!?!?!!?!?
Пълно безумие -град със спортно училище и толкова много спортни клубове да няма къде да прегледат децата за периодични прегледи. За всяко състезание е нужен преглед ,но се пишат бележки от личен лекар на общо основание. Така ли общината се грижи за здравето на деца на Хасково?!?!?!!

Разкриването на Спортен диспансер не е от компетентността на общината

78. Антонова

20:15, 19.09.2017

Кога ще започне саниране на блоковете, за които в август се проведе търг за избор на фирми?

Когато бъдат оценени офертите, подадени отг фирмите. За 11 блока са подадени 130 оферти. Това е рекорден брой участници. Към момента се преглежда подадената документация.

79. Интересуващ се

20:42, 19.09.2017

Кога ще се погрижите за развитието на Градския транспорт в окаяно състояние е

Има планове за въвеждане на електробуси. Има планове за закупуване на нови тролеи. Преценят се възможностите за финансиране на тези идеи.

80. Всевишния Кенанец

22:29, 19.09.2017

1.Кога ще бъде уволнен шефа на ВиК Хасково? Целия град е на някакъв незнаен режим!

Шефа на „ВиК“ не се назначава от общината. Дружеството е държавно.
2. Кога ще се спре с циганската музика на открито?

Разрешителните за провеждане на тържества на открито се издават стриктно по решение на Общински съвет, само за петък и събота за определен период от време.


3. Защо парка пред Бизнес център се е превърнал в пиаца на проститутки?

Въпросът е от компетенцията на МВР.


4. Кога ще се ремонтира стадион Младост?

Има няколко варианта за ремонт, частичен и цялостен . Зависи кога ще успеем да намерим и колко финансиране за този ремонт. Цялостния не е по силите на общинския бюджет. Както обясних на предишен въпрос годишно за капиталови разходи Общината може да отдели около 3 милиона лева. В това число са и средствата за асфалтиране на улици и всякакъв вид ремонти. Цялостния ремонт на този стадион е няколко милиона лева. Затова докато не намерим външно финансиране ще правим поддържащи ремонти със собствени средства. Вече направихме покрива на залата за борба, подменена е и ел. инсталацията, до дни започва ремонта на външните тоалетни на стадиона- те са част от една обществена поръчка за ремонти на няколко общински сгради.


5.Кога ще се забрани паркирането по Раковски, пред магазин Нелина , по Освобождение и други възлови булеварди?

Ежедневно се санкционират неправилно паркирали шофьори на автомобили от КОРЗ и Общинска полиция


6. Ще изпълните ли поне един от всички поставени въпроси в тази анкета?
Защото Хасково запада с всеки изминал ден...просто нищо не се случва тук.

Както виждате отговарям на всички въпроси. И на мен лично ми се иска всичко да се случва по-бързо и ако е възможно веднага, но има законови процедури и срокове, които трябва да се спазят. Пример са обществените поръчки - за да бъде проведена една обществена поръчка и възложена работата на изпълнител, са необходими месеци. А какво Вие бихте искали да се случва?

81. Ever

22:50, 19.09.2017

Не смятате ли, че има прекалено много игрални зали?

Откриването на игрални зали не се регулира от общината, а от Държавна комисия по хазарта.

82. Хасково

23:02, 19.09.2017

Г-н Беливанов преди да започне санирането на бл Васил Левси 63 беше обещано че пред блоковото пространство ще се асфалтира и ще бъде направена детска площадка, сънирането завърши отдавна, но асфалта липсва, продължаваме да си разбиваме колите в огромните дупки. Колко още ще чакаме, колко обещания ще чуем още, които няма да бъдат спазени, колко още ще ни лъжете.

Пространството около този блок е в това състояне от построяването му. Това е един проблем, затрупан от години. Планираме ремонт. Предстои ремонт и на подстъпите към паркинга на блока от ОП „ Екопрогрес“

83. Гражданин

23:12, 19.09.2017

Защо позволявате на бусове в пиковете часове да зареждат заведения и магазини в централната част на града /площада/?! Това е неправилно и опасно за гражданите. На 15.09.2017г. /първия учебен ден/ бях свидетел как такъв бус щеше да сгази дете, маневрирайки между театъра и новата часовникова кула. В нормалните държави зареждането се извършва между 22.00ч. и 06.00ч. сутринта. Вземете мерки преди да е пострадал някой!!!

Влизането на бусове, които зареждат магазини в централната пешеходна зона е регулирано от Общинска полиция. Това е органът , които издава специални маршрутни карти, с които бусовете могат да влизат в тази зона.


 

84. Иван Минков

23:45, 19.09.2017

Защо общинска полиция пише актове за спиране на по-малко от 5 метра от кръстовище на ул.Драгоман, май и паяк се използваше понякога, а в същото време за същото нарушение на бул.България, желанието Ви за печалбарство от паркиране ще коства на някой живота, и ще почерни вероятно невинния шофьор защото не сте му осигурили видимост, пресечките са на Стефан Караджа - пешеходната пътека, и пресечките на Искър и Момчил войвода. Знаете ли къде се облекчават инкасаторите на концесионера на паркинга на булеварда, давам жокер - около един трафопост наблизо!

Ще обърна внимание на Общинска полиция и КОРЗ за района, за който говорите.

85. меги

23:47, 19.09.2017

Стадион Младост е посещаван от доста граждани на град Хасково вечер за да поспортуват след работа. Толкова е зловещо след като се стъмни, че можеш спокойно да се пребиеш. Преди две години откъм бул. България светеше уличното осветление и донякъде можеше да се ориентира човек след като се стъмни по пистата. Толкова ли е трудно да има видимост на това спортно съоръжение, което се използва от хасковли??????


 

Сигналът за несветещото улично осветление е предаден на ОП „ Екопрогрес“, ако някъде има проблем с улично осветление моля подавайте сигнали на телефон 038622020.

86. Футболен фен

23:59, 19.09.2017

Няма ли Общината да отпусне средства за футбола и да имаме що годе някакъв отбор. Защо се ремонтират стадионите след като няма кой да иглае на тях?

Не е във възможностите на общинския бюджет да финансира професионален футболен отбор. Надявам се от няколкото отбора с малки футболисти, на които общината помага според възможносите си, да израсне поне един отбор с възможности за професионален футбол. Там обаче финансирането е изцяло в ръцете на спонсори. Общината отделя повече от 275 хиляди лева годишно за спонсориране на детско юношеския спорт и спортен календар.


 

87. Обобщение

00:22, 20.09.2017

Изобщо кмет и общинска администрация вършат ли някаква работата!? Жизненоважни неща, за които плащаме и сме ви избрали - здраве и сигурност, т.е. вода, глутници, организация на движението, сте ги отсвирили отдавна. За другите "екстри" като дупки, тротоари, велоалеи, осветление, прахоляк да не говорим. Само една баба Яга свалихте и едно име сте изчегъртали от плочата до Богородица - и с това се изчерпва дейността ви.
... аааа - и бухала махнахте - 3 неща за 3г.

Да много работа се върши, така нахвърлян въпроса е просто черногледство и опит за настройване на общественото мнение. В последната година община Хасково управлява бюджет за строителство от над 130 милиона лева. Това са ремонти на близо 100 жилищни блока, 8 сгради на детски градини и две училища. Никога общината не е управлявала толкова голям бюджет. Управлението е провеждане на тръжни процедури и контрол по изпълнение на дейностите. За кучетата вече отговорих няколко пъти - скоро ще бъде пусната обществена поръчка за довършване на временен приют за кучета по проект, който вече е съгласуван с БАБХ. От няколко месеца имаме договор с частна фирма, която извършва единствените действия, позволени от закона за ограничаване на популацията от бездомни кучета. За пореден път казвам - не мога и няма да разпоредя противоречащи на закона действия като избиване на бездомни кучета. В ход е строежа на 4 дублиращи кладенци за питейна вода, тече и обществена поръчка за изграждане на други 4 кладенци. Един милион тази година се влагат в ремонт на улици в града, повече от един милион е сумата за ремонт на общинска пътна мрежа. Непрекъснато се ремонтират тротоари, няма как всички да станат в рамките на няколко месеца или година. Ремонтира се велоалеята на Кенана, тя е сравнително нова, но има сериозни напуквания. Осветлението е възложено на новосформирано звено в ОП „ Екопрогрес“ сигнали за проблеми с улично осветление се приемат на телефон 038 622020

Баба Яга се наложи да бъде „ свалена“, защото скулптурата не е собственост на общината-няма документ, доказващ, че е платено за това. Вижте къде е тя сега, това може да Ви ориентира чия е.

88. 11111111

01:20, 20.09.2017

Въпросът ми е: До кога живущите в блок 33 в кв. Орфей ще бъдат жертви на това, че са имали неблагоразумието да притежават апартаменти и живеят в този блок?
Само от едната му страна има ограда, която е от години, поставена с цел да се намали непрестанният поток от роми, прииждащи не само от задният 42 бл. Окупирали са всякакъв вид територии (пред, отзад , отстрани блока– навсякъде са)
НЕ ги спира, не помага. Не се санира. Не се вземат никакви мерки- изхождат се по входовете ни, бият и заплашват децата ни, чупят прозорци, коли, врати , асансьори -всичко подред . Присъствие на полиция- НЕ
Живеем в непрекъснат ТОРМОЗ и СТРАХ!
Не е ли време ние и децата ни да имаме по-нормални условия за живот
Децата ни не излизат навън. А Вие имахте ли детство, тези деца-не!
Налага ли Ви се да търпите всичко това- на всички нас ДА.
Искаме си парка отпред, който от години вече не е такъв!
Искаме междублоково преустройство, което да ограничи в
сичко това ! Искаме просто малко спокойствие и тишина, които сме забравили от години.
Всички ние плащаме данъци в крайна сметка.
Много ли искаме? 100 семейства в този блок са откъснати изцяло от реалността и натикани към ромският произвол, като че ли нарочно нищо не се предприема и се оставя на самотег.

А за незаконните къщи, които никнат като гъбки всеки ден , първите са само на от 20метра от 42бл. ?

Познавам много добре вашият случай. Част от проблема с незаконните къщи се надявам да бъде резрешен с довършването на жилища за социално слаби до ВиК. Дори и да е незаконна къща, не може да бъде разрушена, ако не се предостави жилище на хората. Ще обърна внимание на КОРЗ и Общинска полиция за чести проверки във вашия район.


 

90. Най официално ви уведомявам

01:58, 20.09.2017

Ние гражданите на Хасково не желаем като излизате да говорите пред хората да си говорите за неща, за които не сме ви питали! Ние гражданите на Хасково искаме да отговорите на нашите въпроси! Искаме не само предизборно да обещавате, а и наистина да се погрижите за хората. Не се крийте, работете в името на това хората, да са доволни от вас. Моля ако не желаете да направите това, да се оттеглите от общината за да изберем някой друг! Същото се отнася и за зам.кметовете и отговорниците на отдели!Моля всеки периодично да дава отчет пред хората, не се крийте! Ние изискваме от вас да работите за нас! Твърде много време вече ни лъжат!

Ето и сега отгварям на въпроси, които са ми задали гражданите. За по –добра комуникация с гражданите община Хасково се присъедини към приложението „ Аз-Кметът“, което дава възможност за подаване на конкретни сигнали с няколко клика от мобилен телефон . Поддържа се страница на общината във фейсбук, отговаря се на всички имейли. Естествено се отговаря и на официално входираните в деловодството запитвания. Имам приемен ден, ходя пеш, срещам се с десетки хора всеки ден.

92. Тракиец

08:53, 20.09.2017

1.Може би ще се повторя , но и мен ме вълнува въпроса с изграждането на закрит плувен басейн за Хасковлии. Срамота, в София всяко училище с басейн, ние тука нямаме,а си трябва басейн за да се учат децата да плуват, а и по големите да спортуват.

Търси се вариант за осигуряването на закрит плувен басейн.


2.Осветление около стадиона, за да се ползва за джогинг целогодишно+ още няколко площадки за фитнес.

Да, имаме го заложено осветление около стадиона. Предстои да се проектира и да се направи. Площадки за фитнес ще има в кварталите „ Орфей“ и „ Бадема“, те ще се изградят по проект, финансиран от ОП „ Региони в растеж“ за благоустрояване на градската среда. Около 4 милиона лева ще струват тези ремонти.Предвиждат се и още нови площадки за фитнес на открито.


3. За бездомните песове ми омръзна да питам, разбрах, че общината е под натиск от измислени зоофилски организации и няма воля в хасковската община, за да се реши този проблем. Гражданите на Хасково ще се спасяваме поединично. Поне не връщайте кучетата до детските градини.

Натиска от „зоофилските организации“ по вашите думи не е точен - има закони в България, които аз съм длъжен да спазвам.


4.Водата в Хасково в крайна сметка с уран ли е или без и става ли за пиене.

Качеството на водата се следи от ВиК и РЗИ. Общината изпълнява разпорежданията на РЗИ. Според тях сме длъжни да осигурим вода за детски градини, училища, диспансери, кухнята където се приготвя храна за децата- осигуряваме я ежедневно се харчат около 3 хиляди лева за това


5.Кога ще се спре издевателството над гражданиете от ресторант "Спортна среща" и у-ще "Отец Паисий", по време на ромските сватби.

Отново отговарям , че разрешителни за тържества на открито се дават според разпоредба на общинския съвет.


6. Кога ще спрете тормоза от моторите вечерно време.

Имам предложение от полицията да бъде ограничено движението на мотори вечерта в града. Това предложение е подложено на обществено обсъждане и Общински съвет ще прецени какво решение ще има в тази посока

94. парк

09:41, 20.09.2017

парка на ул.Дунав 6 от южната страна е леш, някой да дойде и да види какво чудо е, моля парка да се приведе във вида в който беше преди санирането, има и една разбита пътека идваща от ул.Самуил, трябва да се сложат 5-6 квадрата гнайсови плочи, работа за 3-4 часа-това е


 

Сигналът Ви ще бъде проверен, и ще се планира ремонт на мястото

95. Кенана

10:21, 20.09.2017

От гражданите живеещи на Кенана ни интересува кога ще има решение на болезнените теми за канализации неасфалтирани улици /където се наводняваме и страшен прахоляк се дига/.

След изработването на Общ усторйствен план ще се пристъпи към проектиране. Да знам ,че в България нещата май ги правим наобратно. При наличие на Общ усторйствен план са определени различните зони в града. Т.е за дадено място е определено да бъде жилищна зона, проектират се и се изграждат комуникациите и едва тогава се пристъпва към строителството на жилищни сгради- при нас става точно обратно. Първо са направени жилищни сгради и после търсим вариант за добро електороснабдяване, път, канализация .

96. янко митев

10:23, 20.09.2017

Защо Беливанов и управляващите от ГЕРБ не изпълниха почти нищо от предизборната си програма?

Бихте ли конкретизирали? Основна точка в програмата на ГЕРБ бе санирането на блокове- близо 100 блока вече участват в програмата. Над 30 са напълно завършени, други около 40 са на различен етап от ремонтите. В ход е обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонтите на други 11 блока -130 фирми кандидатстват по тази поръчка ,подготвя се и още една обществена поръчка за други 12 блока.

За една година бяха напълно обновени две училища. В ход е ремонта в 8 сгради на детски градини- да, проекта за тези ремонти е от предишната администрация, но реализацията от подписването на договора през избирането на изпълнителите и контрола по изпълнението е на сегашната администрация. Уверявам Ви, това е достатъчно много работа. Общината в момента оперира с около 200 милиона лева. Невиждан бюджет за Хасково, който обикновено има бюджет от около 60 милиона лева.

Защо в общината и общинския съвет има такъв фрапиращ конфликт на интереси?

Има комисия за предотвратяване конфликт на интереси, моля сезирайте я за конкретни случаи, ако знаете конкретни в противен случай е настройване на общественото мнение с неистини.


 

Докога ще рушите?За първите две години построихте две къщички за птички, две къщички за книжки и няколко масички за шах. Кога ще откриете публично и колибка за кученце? Защо лятото не ремонтирахте покрива на театъра и арт паното ?

По отношение ремонта на театъра - ремонтът е включен в обществена поръчка, по която до дни ще има договор с изпълнител, комисията вече отвори ценовите оферти. За провеждането на процедури по обществени поръчка е необходимо време. Няма как общината да си позволи ремонти без обществени поръчки. Както казах, пред сключване на договори сме за ремонта на 24 общински сгради. Предстои обявяването на още една подобна поръчка.


 

Докога ще се обграждате с доказани некадърници от ранга на Шалапатов. Защо дадохте пет хиляди лева за смяната на табелите на монумента на Богородица като новите са пълни с малоумни грешки....ако продължа ще трябва само на мен да отговаряте....въпросите са стотици но ще ви оставя да отговорите на съвестта си ако е останало нещо от нея....?


 

Табелите са сменени по решение на ОП „ Туристически център“ . Имало е изпадане на букви от старите.

97. Гражданката

10:34, 20.09.2017

Относно разхождането на кучетата на Кенана - пътеката за кучета и изключително НЕПОДХОДЯЩА, нали целта е стопаните на кучета да имат къде на спокойствие сред природата да разходящ домашните си любимци, а вместо това какво са направили? - точно до главния път една тясна пътечка, изключително неприветлива. Затова хората разкарват кучетата си на места, където по принцип на Кенана е забранено, и те имат право да посещават Кенана, на каишки ги разхождат, говоря за малките и средни породи, не взимам отношение за големите и едри кучета. Тази успоредната на главната пътека на Кенана до Фантазия е ИДЕАЛНА за разхождане на кучета, защо е сложена табела за забрана, не мога да си обясня. Поне нея я махнете. И по-горе, където са направили тази поляна, уж за свободно пускане на кучетата, ами тя е НЕОГРАДЕНА! Поне я оградете, както правят в големите развити градове. И поне на няколко места в града направете такова ограждение, примерно и на Богородица няма. Направете града по-удобен и приятен и за хората с домашни любимци, почти на всякъде е забранено с тях да ходиш. В Чужбина и в заведенията ги допущат, и в магазините.

Две места ОГРАДЕНИ за свободно разхождане на кучета има –на Кенана и на Ямача и виждам, че те много се използват. Предложението Ви за друга алея ще бъде разгледано.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (30)

  • 1
    Зл
    златна
    19 -29
    13:52, 19 окт 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Чо
      Чобанина
      26 -11
      15:41, 19 окт 2017
      Златка ли си, патка ли си не знам. Първо - по закон е разрешено трепането на агресивните бездомни песове - справка - член 51 от Закона за защита на животните и чл 179 от закона за ветеринарномедицинската дейност. Направи си труда да ги прочетеш и осмислиш. Второ - входа в Европата, ако е по твоя джоб , то не е по джоба на 90 % от Хасковлии, как може да си толкова тъпа да го предложиш за басейн за спортуване на децата, сигурно имаш предвид отрочетата на далавераджиите. Ако има общински басейн , таксата ще бъде по джоба на обикновения хасковлия. И трето пенсионера чиновник не може да стъпи на малкия пръст на бай ти Жоро, който колкото и да набеждават в далавери, досега доколкото знам не е осъден. Затова, недоразумения като тебе, Златка ли си, патка ли си, подобре да си мълчат преди да се изказват неподготвени, че се насирате публично. Айде със здраве :)
  • 2
    Ко
    Костова
    18 -4
    14:17, 19 окт 2017
    На въпроса:
    77. Костова
    20:12, 19.09.2017

    Кога ще има спортен диспансер в гр.Хасково?!?!?!!?!?
    Пълно безумие -град със спортно училище и толкова много спортни клубове да няма къде да прегледат децата за периодични прегледи. За всяко състезание е нужен преглед ,но се пишат бележки от личен лекар на общо основание. Така ли общината се грижи за здравето на деца на Хасково?!?!?!!

    Отговор: Разкриването на Спортен диспансер не е от компетентността на общината

    Затова питам - когато закриха спортния диспансер ,който се помещаваше в зала Спартак ,как беше от компетенцията на общината????!!!!

    "Разпродават на търг Спортния диспансер в Хасково"-цитат от статия в Хасковска Марица-13.01.2011

    "Дефибрилатор за 1000 лева, Лазарен апарат за 800, УВЧ за 500 и Електрокардиограф за 400 лева първоначални цени, обявени от общината на публичен търг, все още пълнят 5-те кабинета на наскоро закрития Медицински център по рехабилитация и спортна медицина в Хасково. На първия търг, проведен на 6 януари в зала “Спартак”, са били продадени 102 артикула, между които най-търсени от лекарите са били шкафчета, масички и други по-дребни и евтини неща за оборудване на кабинети. Вторият търг за разпродажба на имуществото на Спортния диспансер мина вчера при почти нулев интерес, се увери “Хасковска Марица”. “Няма търсене на по-скъпите артикули. Наистина се обаждаме на доста медици и им предлагаме оборудването, но те търсят евтините неща да си допълнят кабинетите.
    Това коментира вече бившият шеф на диспансера д-р Кирилка Чолакова. Според нея уредите са предназначени за спортисти и най-добрият вариант е да се закупят от Спортното училище."
  • 3
    Gl
    glas
    46 -9
    14:22, 19 окт 2017
    Така като гледам от кмета нищо не зависи. За дупките - екопрес,за боклуците - екопрогрес" за маркировката отговаряли други от транспортна фирма, за водата ВиК и той не можел да им казва щото не е към общината. За кучетата има ветеринари пуснати из града. За улиците проекти от сф - чака се одобрение за канализации и асфалт... За дахлийските маанета - имало бележки от общината само за петък и събота до определен час, нищо че джумбаретата им са по цял ден и вечер. всеки ден. Абе всичко е по план. Какво се оплаквате... градът се развива. Изчакайте
    • 12
      1221
      10 -1
      17:31, 19 окт 2017
      +100
  • 4
    Пи
    Писна ни
    34 -9
    14:25, 19 окт 2017
    г-н "кмете" - писна ни. Вие сте ...... нямам думи. Няма дух в тази Община, нямате хъс, качества, потенциал, капацитет. Идете си.
    Пълна глупост е всичко, което правите и говорите.
    Вие сте .............
    Не ви ли е срам ?
    Инвестиции, млади хора, култура спорт, нормална градска среда - пълна нула сте.
    Обезлюдя всичко. Навсякъде бивате коментиран и осмиван.

    ИДЕТЕ СИ
  • 5
    Ab
    absurda
    37 -6
    14:38, 19 окт 2017
    За това ще предам на еди кой си, другото не е от моята компетентност, третото - ще видим, планирали сме го, мислим по въпроса..... Изобщо всички отговори са уклончиви и неопределени. Абе излез и кажи едно нещо, което ще се направи ама да е точно кога и как. Само мънкане и някакви общи заучени фрази.
  • 6
    Ан
    Антон
    14 -18
    14:40, 19 окт 2017
    А аз се радвам, че кмета е отговорил на въпроса ми... Виж коментара
  • 7
    Зл
    златна
    7 -27
    14:42, 19 окт 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Чо
      Чобанина
      24 -15
      15:51, 19 окт 2017
      Ей много ти бърка на тебе тоз Георги Иванов изотзадзе. Ама батко ти Жоро беше ликвидирал бездомните песове и той оправи Ямача и Кенана и града. Имаше и готов проект за плувен басейн, ама овците се подведоха по герберската свирка и по всенародното оплюване. А твоят любимец - пенсионера чиновник, ако има капка достойнство, след като от него е свалено политическото доверие и е избран САМо и сАМО заради ГЕРБ, то БЕЛИВАНОВ ТРЯБВА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА !!!
  • 8
    Об
    Обобщение
    40 -7
    15:08, 19 окт 2017
    Защо тогава избираме кмет, след като нищо не зависи от него!? Нека си избираме тогава КОРЗ, общ. полиция, транспортна комисия, ветеринарна фирма, почистваща фирма...
  • 9
    Гр
    Гражданка
    19 0
    15:34, 19 окт 2017
    Можете ли да ми кажете къде са тези две оградени места за пускане на домашните любимци?
    • Je
      Jek
      9 -3
      17:16, 19 окт 2017
      На Кенана и на Ямача са местата за свободно пускане на домашни любимци. Оградени са , както ис трябва. Моя е голям кучо-30 кила и редовно ходим на Ямача. Пълно е
  • 10
    Чо
    Чобанина
    35 -8
    16:04, 19 окт 2017
    Кмете, не съм доволен от отговорите ти на нашите въпроси - половинчати, отнесени към други, прехвърляш топката в други хора и институции. Това не е управленско поведение, а поведение на чиновник, от който нищо не зависи. Все се оправдаваш я с общинския съвет, я с екопрогрес, я с държавата. Не ставаш за тази длъжност, ама ще те изтърпим още две години. И само да вметна нещо - наистина прави впечатление големият брой хазартни зали и то в центъра на града. Само не казвай, че не ти е в правомощията да ги принудиш да се преместят в някой край на града. Поне някаква инициатива да излезе от теб бе човек, а то нищо - НУЛА ИНИЦИАТИВНОСТ ! Проблема с бездомните песове се решава много лесно - минаваш вечерно време през зоните им на популация и ако ти се нахвърли глутницата ги обявяваш за агресивни и на другия ден ги пращаш за храна на лъвчетата и тъгъра. За една седмица ще изчистиш града от бездомните, агресивни и крастваи помияри. Басейн закрит имаш готов - в бившата цигарена - цялата власт е в ГЕРБ, не можете да накарате едни собственици да продадат този имот на общината. Изобщо както казах - хич не си инициативен и ще ме прощаваш ама си пълна мърда. Ама ти не си виновен бай Добри, просто си си такъв, добряк, ама си си чиновник, не ставаш за кмет. Халал да ти е кметството, реши поне проблема с бездомните кучета, че нападнат ли още веднъж майка с деца около детската ни градина ще те държа лично отговорен !!!
    • Ko
      Kostova
      19 -2
      18:10, 19 окт 2017
      Не е само басейна на цигарената, може да се вземе закрития басейн на щаба на ул.Дунав -военен имот или басейна в двора на танковото поделение. Басейни има -няма воля и желание за работа.
  • 11
    Км
    кмете!!
    22 -4
    16:30, 19 окт 2017
    Защо толерирате Митю Минерала,какво строи на кръговото до сервиза си?И как му отдадохте въпросния терен,сигурно без да сте правели търг за това место?
    • Ал
      АЛУ
      3 -2
      11:30, 20 окт 2017
      Не пипай там, че е нечий зет
  • 12
    Du
    Dunav 8
    18 -3
    17:02, 19 окт 2017
    Г-н кмете,блокът на ул."Дунав"8 ,е най-дълго санирания блок в града(почти година)!Защо не е обновено пространството около блока?Много недовършени неща останаха,кабелите също останаха висящи....и ред други нередности!Всички се скриха!От кой да търсим отговорност?
  • 13
    Пе
    петко
    20 -2
    17:27, 19 окт 2017
    Никога не съм чувал по-малоумно нещо от нова автогара в бившето „Танково поделение“
  • 14
    Mo
    MONAKO
    31 -5
    17:47, 19 окт 2017
    Първо Кмете проучи твоята пиарка какъв авторитет има между гражданите,остави физическото и отвращение и тогава и се доверява да ти пише отговорите ти,пълна скръб си,Толкова ли ти е удобен този стол ,че не можеш да го оставиш,милитети съграждани ще те изпратят с него.На всички въпроси бил отговорил.Никъде не срещнах отговора на въпроса1.кой откраде 400 радиатора,покажи лицето и.2.главния архитект колко пъти за 2 години ходи в портогалия,китай дубай,испания,франция и още на други места дето ние простите граждани незнаем.
  • 15
    Не
    не, не
    23 -5
    19:47, 19 окт 2017
    Така не се управлява град. Не знам кой какво си въобразява, но така не става.Не може все да гледаш да се скриеш. Трябва да гледаш хората в очите и да се заемаш с проблема. Хората имат един живот. Какво са виновни че са родени тука. Допреди две години какво беше, ужас някакъв - коли и беси.Тоя пък сега нищо не прави, гледа само да му мине мандата. Назначи си едни млади и инициативни хора.Почни едно по едно да решаваш проблемите хитро. Изтрепете ги тия кучета и да се свърши, какво чакате непрекъснато да ви питат какво правим с тези кучета и кого пак нахапали.Просто ги разчистете.По горе даже ви обясниха как става - агресивни са и тва е, изтрепвате ги поетапно.Всеки, който си вземе куче да гледа и да си знае че ако го пусне на улицата ще бъде застреляно или отровено и да видим какво ще стане.Ама не спете на столовете си.Решете проблема. На всичките въпроси се отговаря с работи се, до дни, в ход е ....Ами след 6 месеца като ви зададат пак същите въпроси какво смятате да отговорите - работи се, в ход е ....Нищо конкретно. Това отговор на въпрос ли е, само си загубих времето да ви чета глупавите отговори.Нищо не е в състояние да ви размърда.Отчаян съм
  • 16
    Bl
    blabla
    18 -9
    19:56, 19 окт 2017
    хайде дядо, отивай си. време е млад човек да поеме градът
  • 17
    Ra
    Random
    16 -4
    20:41, 19 окт 2017
    Спокойно може да се направи алгоритъм, който автоматично да отговаря на въпросите ни със 10 или 20 заучени уклончиви фрази.
  • 18
    От
    отвратени сме
    17 -4
    20:50, 19 окт 2017
    Аз нямам никакво отношение освен,че се интересувам от моите пари ,които ми се удържат от заплатата и отиват в общината какво производство има в тази община,че ще получават толкова допълнителни пари върху заплатите си,и то не малко.с какво допринесе за гражданите тази госпожа за която по горе се пише,че е пътувала толкова пъти в чужбина,че живее за 60 лева в жилище от общината ипитаме тогава Кмета,товали ти е светлото управление,така ли мислиш за нас и се подиграваш с нас с децата ни и затриваш родното ни ХАСКОВО??Пита ме къде сте съветници затова ли гласувахме за вас???
  • 19
    Пи
    питам
    8 -3
    07:29, 20 окт 2017
    Кмета от ГЕРБ ли е?А Балкански ?А Панайотова?Моля ВИ разяснете ми тази ситуация?
  • 20
    Не
    Независим
    10 -4
    08:05, 20 окт 2017
    Кмете забрави тия въпроси - не е за тебе тая работа. Свирни на Стамат и беж на Боба Бова, може и на Малдивите или Варадеро. Ама внимавай, че като си пийне Стамат и бие - едно време си наби бармана. Ама пък важното е, че е аванта.
  • 21
    От
    Отговор
    11 -3
    08:40, 20 окт 2017
    Партията се разграничи от Беливанов, Бойко Борисов му каза пред цяла България да си подаде оставката.... А той казва, че ще е верен докрай на лидера. Един бой му трябва на тази мижитурка, ама те неговите ще го бият по главата скоро. И от 300 човека администрация само 5-ма ли бяха гербаджиите. Петимата си тръгнаха, а другите, които се кълняха във вярност на партията останаха. Ето това се казва интерес, защото "интересът клати феса"
  • 22
    Пл
    Плувеца
    10 -3
    09:21, 20 окт 2017
    Да накара Стамата да продаде/дари басейна на Европа, нали са дружки.🙂
  • 23
    Lu
    Lucifer
    9 -3
    09:29, 20 окт 2017
    Когато всичко е казано и сторено,казаното както винаги е повече от стореното!Впрочем когато идеите и обещанията се сгромолясат,политическото словоблудство върши добра работа!А на "политика" и "управленец" Беливанов,когато Господ му е дал зъби,просто е развалил един прекрасен задник!
  • 24
    12
    123
    6 -2
    10:44, 20 окт 2017
    Въпросите се дублират и в първа и във втора част,да ги бяхте систематизирали и да изисквате конкретни отговори,не общи приказки.
Последни новини