От х:

Днес в x:

Първото впечатление - решаващите 12 минути

Наясно сме, че първото впечатление е много важно, но досега не сме се замисляли колко минути са необходими на един човек, за да го направи. Според някои решаваща е първата минута, според други – имате цели две минути, за да се представите в най-добрата си светлина.

Ново изследване обаче твърди, че човек прави първо впечатление в рамките на първите 12 минути от срещата си с непознатия/непознатата, пише elitedaily.com.

Близо 2000 души са били разпитвани за своите преживявания по време на първа среща. От резултатите се вижда, че анкетираните си вадят изводи за това дали срещата ще бъде успешна след първите няколко минути.

Сред най-важните неща, които се взимат под внимание при среща с непознат са усмивката, контактът с очи и тонът на гласа. 64 % от запитаните споделят, че отдават най-голямо значение на искрената усмивка. 54 % пък издават, че си вадят изводи за човека отсреща най-вече от това дали осъществява зрителен контакт с тях.

25 % са на мнение, че тонът на гласа е от първостепенна важност и ако той е студен, преценяват, че срещата е провал.

Не е изненадващо, че челните места при саботьорите на една среща са лошата телесна миризма и дъх.

Преди да отидете на среща с потенциално гадже е добре и да „почистите“ малко своите профили в социалните мрежи. Една пета от хората проучват своята „среща“ именно чрез един поглед на техния Facebook, Twitter и Instagram.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини