От х:

Днес в x:

Цветята на Дървото най-оригинали за абитуриентските балове

Георги, Стела и Христина измислиха най-оригиналния абитуриентски букет


Златен медал за най-оригинален арт букет за предстоящите абитуриентски празници спечелиха възпитаниците на гимназията по дървообработване и строителство на националната панорама на професионалното образование. Тя се проведе в рамките на Международния пловдивски панаир от 24-ти до 26-ти април. „Цветята“ на училището от специалност озеленяване и паркостроителство Христина Иванова, Стела Хубенова и Георги Янев от 11 „в“ клас, сътвориха най-оригиналния абитуриентски букет с многостранно приложение - за любима учителка или за дамата за бала. Че адресатът е от нежния пол, личеше по избора на основната тема в букета – 9 червени рози, аранжирани с гипсофила, наричано още Бял елеганс и свежа зеленина. Всичко това под булото на фина бяла мрежичка. Заданието пред състезателите бе букетът да е в съзвучие с останали бални аксесоари - бутониера и гривна, като гривната също трябвало да е изработена от цветя.

Творението на триото от ПГДС „Иван Асен II” безапелационно отнесе конкуренцията на 20 отбора от специализирани училища от цялата страна.

Истински пробив реализираха и възпитаниците на мебелистите от гимназията. След като години наред оставаха в подножието на върха със своите 2-ри и 3-ти места, този път отбор в състав Елена Георгиева, Александър Енчев и Янислав Иванов от 12 „в“ клас стана шампион в категориите Стилни мебели и иновации в мебелната промишленост. Въображението на тримата абитуриенти изуми не само журито, но и конкуренцията – нашите направили библиотека под формата на охлюв, в комбинация с маса и канапе. Творението бе преценено като идеалното място за релакс и отдих в дома.

Някак по навик поредният шампионски трофей завоюва майсторката на шпакловката и боядисването Цвети Костова от 11 „б“ клас. Условието в нейната категория „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ бе волна програма без задължителни елементи, регламент, при който Цвети се чувства като риба във вода. Нейното Спирит творение - интериорно пано с латекс впечатли дотолкова присъстващите работодатели, че една от фирмите го взела за рекламно доказателство на своите възможности.

Отличната подготовката на отборите от гимназията за най-големия форум на професионалното образование в България се дължи на учителите ни Георги Станков, Череша Петрова, Диана Конгалова, Динко Господинов, Атанас Филипов и Тихомир Желев, благодариха публично децата.

Г.Христов

Цветната маса на Дървото/шампионският букет е в средата/
Елена, Александър и Янислав коронясаха гимназията и в мебелното строителство
Майстор-бояджията Цвети Костова отново засия със златото
Творбите й бяха харесани за рекламни материали на фирми в бранша
Строителите на гимназията завоюваха 7 златни медала в три категории
Шампионският отбор на Дървото
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини