От х:

Днес в x:

Карък до карък на Тракиец, слуката в пловдивчанин

Изключително слаба слука на язовир „Тракиец” в последния ден преди забраната сполетя хасковските риболовци днес. „Няма рибка дори за снимка”, омърлушено обясниха наредените по брега въдичари, впили поглед в плувките.

Празните живарници, наредени по брега, представляваха унила илюстрация на пословична липса на късмет. Изключение сред каръците правеше мрежата на Ангел Ранчев от Пловдив. Пловдивчанинът извади от нея седем каракуди, но по думите му „това не било нищо”. На „Тракиец” бил от четвъртък вечерта и седемте рибки били нищожна утеха за ентусиазма на рибарския уикенд. Пък и за специална захранка се оръсил повече от 30 лева.

Малко по-нататък обаче негови съграждани се успокояваха с пълната липса на слука на хасковлии. „Някъде другаде може и да кълве, но тук не дава”, категорични бяха „майничките”. Местата със слука обаче по правило били „служебна тайна”. Най-точното описание на късметлийско кътче било ”под върбата” или „срещу островчето”. Всеки пазел ревниво рибарските си тайни.

„Откакто има интернет, рибарски тайни няма”, опроверга ги късметлията Ангел Ранчев. От Haskovo.net той редовно се осведомявал за оперативната риболовна обстановка в региона, който се слави с най-много водоеми в страната. „Разчитам и на приятели. Имам много в Хасково, в Ивайловград, в Сливен, къде ли не”, призна все пак късметлията пловдивчанин.

Той също отчете деня като каръшки и започна да стяга оборудването си за път към дома.

Днес бе последният ден, разрешенен за риболов, от понеделник влиза в сила забраната. В Хасковско са разрешени само 4 водоема. Това са язовирите в Крепост, Левка, Орешец и Стамболийски.

Тодор Кръшков

  

Късметлията Ангел Ранчев от Пловдив

Слука без специална захранка няма

Съгражданите на късметлията обаче се утешаваха с каръка на хасковлии
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини