От х:

Днес в x:

Пловдивчани откраднаха хасковска учителка

Тези дни ученическо клипче взриви интернет. Късометражното любителско филмче показва влюбени в атрактивната си преподавателка ученици.

То е дълго малко над 2 минути, а като негови автори са посочени ученици от СОУ „Паисий Хилендарски" в Пловдив.

Сюжетът се разиграва в училищния коридор. Под звуците на хита Pretty Woman звънецът бие, а сексапилната педагожка с манекенски мерки минава по коридора до кабинета по химия. Вътре учениците са в захлас пред любимата си учителка. Следва закачка, озвучена с фрази от песента „Красавица“ на руската група Фактор 2.

Когато преподавателката разбира, че в главите на учениците е като от песента на Братя Мангасарян „Теро реро", сменя тактиката и им казва да извадят по един лист за контролна. Още преди да се окопитят обаче идва спасителният звънец. Хубавата даскалица си тръгва под звуците на Лени Кравиц и хитът му Aint No Sunshine When Shes Gone (Няма слънце, откакто тя си отиде).

Повечето пловдивски сайтове вече няколко дни развяват прочутото забавно клипче със заглавия „Вижте най-яката даскалка в Пловдив“. Да, ама не! Ситуацията е горе-долу като в края на онзи стар виц: Не бил Пешо, ами Иван и не си купил Мерцедес, ами си продал Ладата.

В крайна сметка се оказа, че клипчето не е на пловдивчани, а на учениците от Природо-математическата гимназия от Хасково. Качено е в интернет още преди 2 години. Изработено е от тогавашния 10 Б клас и е дълго не около 2 минути, ами цели 9 м. и 14 сек., хубавата учителка е Дарина Коларова и в общи линии единствената истина е, че тя действително преподава по химия. Освен това в оригиналния авторски клип има още един бележит и запомнящ се персонаж и това е учителят по география, който е любимец на поколения, завършили хасковската математическа гимназия - Стефан Аврамов.

Днес учениците от вече 12 Б със специалност " Информатика и английски език" се подготвят за финалната права-кандидатстудентските си изпити. Спомнят си с усмивка времето преди две години, когато са работили по клипа. Разказват, че са имали само технически пречки и организационни проблеми. А иначе и съученици, и учители са се отнесли с разбиране към идеята.

Избрали са с тях да участва г-н Аврамов, защото е артистичен и по-специален от всички останали. Изборът им върху Коларова пък паднал, защото била един от най-добрите преподаватели и винаги се отнасяла към тях с разбиране, по думите на Петър Вълчев. 

Заради „пловдивската афера“ най-огорчена е самата химичка, защото в орязания клип според нея се е изместил акцента от истинската идея, а тя е учениците да покажат ежедневието си както в училище, така и у дома, по забавен начин.

Въпреки плагиатствота и на сегашния 10 Б клас в ПМГ Петър от предишния  10 Б, оставя посланието: Да не се впрягат много и да се опитат да мислят по малко по-оригинален начин, да се опитават всеячески  да избягат от шаблона.

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини