От х:

Днес в x:

Деца показват вредите от пушенето с рисунки

57% от децата са изложени на пасивно пушене в дома си

Деца на възраст от 5 до 11 г. ще показват вредите от пушенето чрез рисунки, които ще участват в конкурс „Не на цигарите!” 2014 г. Инициативата е на Националния център по обществено здраве и анализи /НЦОЗА/, съвместно с италианската Национална асоциация за борба с раковите заболявания (ANVOLT). За поредна година в кампанията се включва и Регионалната здравна инспекция-Хасково. За целта са уведомени директорите на всички детски градини и училища в областта.

Целта на конкурса  е децата  от най-ранна възраст да бъдат мотивирани за здравословно поведение “без тютюнев дим”. Проучванията показват, че 57% от децата са изложени на пасивно пушене в дома си.

Право да участват в конкурса имат деца от цялата страна. Крайният срок за изпращане на рисунките е 5 май в НЦЗО – София, бул.”Академик Иван Гешов”15. Голямата награда е екскурзия в Рим. Останалите отличени от журито малки художници ще получат предметни награди. Резултатите от конкурса ще бъдат ясни след 13 май. Награждаването на победителите ще бъде три дни по-късно на церемония, съпроводена с изложба.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини