От х:

Днес в x:

Читател: стига ремонти в центъра, погледнете кварталите

Пространството край блок 30 изглежда така

Стига ремонти в центъра, погледнете окаяното състояние на кварталите в Хасково. Центърът и без това бе ремонтиран преди няколко години, сега се прави отново, а останалите части на града тънат в кал и локви, оплака се в писмо до Haskovo.net нашият читател Кольо Петров от бул. „Раковски“ 30.

Ето писмото му, получено на редакционната поща:

"Останах в недоумение след като разбрах, че се започва грандиозен ремонт в центъра на Хасково на стойност няколко милиона лева. Изразявам се така, защото ми е пределно ясно, че само преди няколко години беше правен ремонт на същия този център. За сметка на това ние, живущите на бул. "Г. С. Раковски" 30, само на 10 минути пеш от самия този център, газим кал и вода в дупки около блока дълбоки над 25-30 см.".

Проверка на място установи достоверността на писмото, макар кварталът да не е от най-окаяните в града.

Блокът не е на самия булевард, а на няколко метра навътре. Покрай него има още няколко военни блока, както ги наричат старите хасковлии. Но положението и покрай тях е същото. Там се паркират колите на около 170 семейства, тъй като блок 30 има 5 входа, а номер 32 има два. Положението е същото и с блока на ул. „Ком“ 4 и 6, обясниха Мими Иванова и съседката й. Те признаха, че не са подавали сигнали до общината, за да се обърне внимание на проблема. „Но нали на последните избори Георги Иванов обеща тържествено, че този мандат ще е посветен на селата и кварталите, а не само да се лъска центъра“, посочиха пък други съкварталци.

От община Хасково обясниха, че хората трябва да подадат официална жалба в администрацията, за да може техник да отиде и да огледа състоянието на улиците. Относно упреците, че средствата се съсредоточават само в центъра на града, а не се обръща внимание на другите райони, пресаташето Бояна Тодорова обясни, че сега са отпуснати средства за центъра по проект и се търси финансиране за други райони.

Анета Кутелова

Мими Иванова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини