От х:

Днес в x:

Съдебна грешка за таксите за градина мобилизира майките в Хасково

Ростислава Жекова

Грешка в протокола от заседанието на Административния съд в Хасково, в което се разглеждаше искането за отмяна на таксите за детска градина, мобилизира майките от Хасково във Фейсбук. Адвокатката Ростислава Жекова, която като майка атакува решението на Общинския съвет, публикува в групата „Не на увеличението на таксите за градина“ протокола от съдебното заседание. На него бе решено да се назначи счетоводна експертиза, която да провери сметките в общината, а депозита за възнаграждението на експертите – 250 лева, да се плати от ищеца, т.е. от Жекова.

Публикацията мобилизира майките, които веднага започнаха организация да съберат сумата, мотивирани от факта, че младата адвокатка всъщност защитава интересите на всички тях. Предложенията следват едно след друго, с цел да се уточни място, където всяка майка да остави по няколко лева, докато се събере нужната сума.

Забавен финал на инициативата слага самата Жекова, която пише, че става дума за грешка на протоколиста. Сумата била дължима от общината и вече била внесена. „Но много ви благодаря за изразената готовност да помагате - за мен това значи много“, завършва младата юристка.

Назначената счетоводна експертиза трябва да е готова една седмица преди следващото заседание, което е насрочено за 23 април. Злополучният протокол можете да видите тук.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини