От х:

Днес в x:

Нитова: ГКПП „Капитан Андреево“ готов до края на юни

Смиляна Нитова

ГКПП „Капитан Андреево“ ще заработи с пълния си капацитет в края на юни. Тогава ще бъде завършен ремонтът на най-големия сухопътен граничен пункт у нас. Това обяви днес в Хасково депутатката от БСП Смиляна Нитова.

Тя е получила уверение за нормализирането на работата на ГКПП-то в отговор на свое питане към финансовия министър Петър Чобанов.

Той е обяснил, че забавянето на реконструкцията на пункта с 4 месеца се дължи на редица ситуации в процеса на работа там. Основният проблем дошъл от затруднения достъп на машините със строителни материали поради големия трафик там.

Освен това първоначално е ставало въпрос за изграждането на чисто нов пункт, но впоследствие, по изискване на ЕС, е започнала само наложителната рехабилитация на части от пункта. Допълнително забавяне е имало и заради издирването на част от книжата от строителството на пункта преди повече от 34 години.

Забавяне се е получило и заради пренасочване на част от средствата за купуване на високотехнологично оборудване за нуждите на митницата.

След приключване на ремонта на територията на ГКПП ще има медицински и пожарен пункт, локално и панорамно видеонаблюдение. Ще бъде изградена и пряка връзка с АМ „Марица“.

Осезаемо ще се осети реконструкцията и при обработването на превозните средства от и за Турция. Входящите и изходящите трасета ще са по 10 за камионите, толкова ще има и за леките коли и автобусите.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини