От х:

Днес в x:

Красавица короняса Дървото и с майсторлък

Цветелина Костова окичи гърдите си със златен медал

Цветелина Костова от хасковската гимназия по дървообработване и строителство постави своето училище на първо място по красота и майсторлък на регионалното състезание „Млад строител“, което се проведе през почивните дни в Сливен. Момичето бе единствената дама в дисциплината „Мазилка и боядисване“, но доказа че освен по-красота, бие мъжете и по умения с валяка и шпаклата. Цвети бе по-добра в изпитанията за замазка, шпакловка и боядисване, като категорично доказа, че мъжката работа й идва по-отръки, отколкото на мъжете. Особени овации постигна в изпитанието за креативност и въображение в задачата за постигане на „спирит“ ефект във вътрешния интериор.

С първото си място 11-класничката заслужи да представя училището си на националния кръг „Млад строител“, където миналата година, но като 10-класничка, отнесе всички кандидат-строители и стана №1 в България. Тази година момичето е решено да дублира титлата си. Още отсега е посветила бъдещето си на строителството и смята да учи архитектура.

Отлични умения в зидането с итонг пък показаха Петър Янков и Тодор Петров, които се пребориха за участие в националния Млад Строител. За турнира, който ще е на 24-25 април в Пловдив се класират само най-добрите двама във всяка дисциплина. Отборно възпитаниците на хасковската строителна гимназия заеха трето място, задминати само от домакините от Сливен и тима от Бургас.

Успехът на строителите от ПГДС „Иван Асен II” е изкован в извънкласния клуб, воден от преподавателя Георги Станков, признаха учениците. В допълнителните занимания там, младите строители усвоявали техники, които не се преподават в класните стаи.

Г. Христов

Заедно с Петър Янков/вляво/ и Тодор Петров/най-вдясно/ тя се класира за националния кръг на "Млад строител"
Победоносният отбор на Дървото
Преподавателят Георги Станков учи възпитаниците си на тънкости в специален кръжок
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини