От х:

Днес в x:

Цацаров: Прокуратурата в Хасково със слаби резултати срещу корупцията

„Ако ме питате защо идвам за отчета на Окръжна прокуратура Хасково, заедно с част от заместниците си, ще ви кажа, че резултатите са незадоволителни. Данните показват, че престъпността в региона расте – и криминалната, и икономическата, а резултатите на Окръжната прокуратура, особено срещу корупцията, са слаби.“ Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на стълбището пред Съдебната палата в Хасково в отговор на журналистически въпроси. Той се спря само за няколко минути, на път за прокуратурата, където бе насрочено обсъждане на отчета на държавното обвинение за миналата година.

Попитан дали има информация за чадър над определени хора, разпъван от местни обвинители, Цацаров отрече да има такива данни. „Това, което казах е, че резултатите не ни задоволяват и трябва да се вземат мерки“, уточни той.

По въпроса за командироването на окръжния прокурор Иван Ванчев като редови обвинител в Пловдив, Цацаров заяви, че това негово решение не е в нарушение на правилата на Висшия съдебен съвет за командироване на магистрати. Повод за въпроса бяха коментари, че главният прокурор е нарушил наредбата, според която административни ръководители не се командироват. „В този си част правилата имат препоръчителен характер“, заяви Цацаров и допълни: „Позволете ми по-добре от вас да познавам правилата на Висшия съдебен съвет“.

Как е протекло обсъждането на отчета на Окръжната прокуратура в Хасково четете по-късно.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини