От х:

Днес в x:

Данъчните без обедна почивка, приемат годишни декларации

Данъчните ще приемат годишните ни отчети без обедна почивка

Крайният срок за подаване на годишни данъчни декларации за фирми е 31 март, напомнят от офиса на НАП-Хасково. До края на месеца освен че трябва да декларират резултатите от дейността за миналата година, фирмите трябва да внесат и дължимия по тях данък. В тази връзка данъчните припомнят, че гишетата за обслужване на клиенти работят без обедна почивка. Така ще бъде и за декларациите за доходи от физически лица, за които крайният срок е 30 април. Другият начин за влизане в срока е подаване на декларация по интернет.


Всяка втора фирма от областта е подала данъчна декларация онлайн, показва анализ на обслужването на клиенти в офиса на НАП в Хасково. 4 000 дружества от региона вече са декларирали резултатите от дейността си от миналата година пред Агенцията, като 2 300 от тях са го направили по интернет. Подаването на данъчни формуляри с електронен подпис спестява на фирмите 1% от налога, но не повече от 1 000 лв. и само ако сумата е внесена в срок, напомнят от офиса в Хасково. Електронната услуга може да се ползва 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, без значение от служебен или от домашен компютър. НАП напомня, че и тази година финансовия отчет, който се попълва към годишната данъчна декларация, се подава на едно място, като дружествата могат да изберат дали да направят това в приходната администрация или в Националния статистически институт.


От 1 март всички плащания за данъци се превеждат по нови банкови сметки на съответните териториални дирекции на НАП, като специално за корпоративен данък и данък върху доходите се прилага код за вид плащане 11 00 00 – „Приходи за централния бюджет".
Повече информация за попълването на данъчни декларации, както и за плащане на дължими суми, клиентите на Агенцията могат да получат на информационен телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Г.Христов

Алтернативата по висенето на гишетата е декларация онлайн
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини