От х:

Днес в x:

Съдят повторно убиец с доживотна присъда

Георги Христов в съда. Вляво на снимката е адвокатът му

Софиянецът Георги Христов, който получи доживотна присъда на три инстанции за убийството и обира в харманлийската фирма „Къванч текс“, ще застане пред съда в Хасково днес. 37-годишният мъж бе осъден задочно за престъплението от февруари 2002 г. Повече от 10 г. по-късно той бе заловен в Испания и българските власти поискаха да бъде екстрадиран в родината. С решение от миналата година Върховният касационен съд /ВКС/ е възобновил делото, което ще започне в Окръжния съд в Хасково отново, но само срещу него. Искането е направено от адвоката му. Според юриста клиентът му не е знаел за водения срещу него процес, както и за присъдата, пише в решението на ВКС. Вероятно този път делото ще мине по съкратената процедура.

Освен Георги Христов, присъди получиха и съучастникът му Георги Машев, също от София – 20 г. затвор, а хасковлията Мюмюн Мюмюн, по прякор Мечката, получи 8 г. за помагачество.

Тримата са осъдени за убийството на счетоводителя на „Къванч текс“ Георги Георгиев и опит за убийство на касиерката Златка Христова. Нападателите задигнали 47 000 лв., които били предназначени за заплати на работниците във фирмата. След престъплението Георги Христов избяга в чужбина и бе съден задочно.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини