От х:

Днес в x:

Пожарна закъса, докато вади линейка, спасява ги трактор

Автомобили закъсваха и на центъра на Хасково

Автомобил на пожарната служба затъна в преспите на квартал Гебран в Свиленград, докато се опитваше да издърпа закъсала линейка. Наложи се и двете коли да бъдат извадени от тежка земеделска техника, предоставена от услужливи стопани. Накрая всичко се е оправило за минути и двата автомобила продължили по направленията си.

Снегът обаче причини много главоболия на неразумни водачи. ТИР с износени гуми се обърна в покрайнините на Свиленград и контузи водача си. Той бил откаран с линейка в местната болница, където след преглед е освободен за домашно лечение.

Автомобил на БЧК в Хасково си изпати от летните гуми и затъна на пъпа на Хасково /сн.1/. Мерцедесът не успя да потегли от паркинга пред Универмага и се наложи да бъде бутан, за да „захапе“. По-предвидливите водачи първо разчистваха около колите, преди да потеглят.

Към момента снегът е натрупал е 23 см, но на места дебелината бе по-голяма, защото включваше и вчерашната снежна покривка. Това се установяваше лесно, тъй като част от града не бе помирисвала снегопочистване, нито на механична нито на мускулна тяга. Потърпевши, разбира се, са крайните квартали. В центъра и двата съставни елемента на Екопрогрес работеха с гребла и лопати. Към момента обаче няма нито една основна пътна артерия, която да е на асфалт. На места има поледици. Малко по-поносимо е положението по междуградските пътища, където Пътното полага сериозни усилия да държи нещата под контрол. Въведено е обаче ограничение за пътуващите към Кърджали - да се движат без ремаркета и полуремаркета. Ограничението е валидно за цялата кърджалийска област.

Г.Христов

Където видно се правеше опит за чистене
Освен механизирана, бе впрегната и мускулна тяга
Пътищата и мъглата правеха шофирането рисковано мероприятие
По междуградските артерии колите се разминаваха с булдозерите
Без особен ефект
Предвидливост
Далновидност
Не на място
Сгряване
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини