От х:

Днес в x:

БСП–Хасково нареди евролистата: Йовчева аут, Станишев начело

Социалистите от хасковската организация посочиха лидера си Сергей Станишев като най-достоен да заеме първото място в листата за предстоящите избори за евродепутати.

На днешната общинска конференция бяха номинирани още: министърът на енергетиката Драгомир Стойнев, зам.-мнистърът по екологията Чавдар Георгиев, Атанас Папаризов, Георги Пирински, Валери Жаблянов, Илияна Йотова, Кристиян Вигенин, Деница Караджова Корнелия Нинова и Янаки Стоилов.

За евродепутати са посочени и няколко местни- Смиляна Нитова и бившият кмет на Хасково Атанас Василев. И двамата са си напровили самоотвод. Нитова - с мотив, че иска да довърши мандата си в народното събрание, където ще е по-полезна като лоби за раазвитието на хасковски регион. Мотивацията за отказа на Атанас Василев е, че на местно ниво ще е по-полезен с опита си за провеждането на кампанията за евроизборите.

Номинирана е  била и Райна Йовчева, която беше областен управител на Хасково. Кандидатурата й обаче е отхвърлена от учаастниците в конференцията, а като мотив за това е посочено, че Йовчева не е постоянна в позициите си спрямо политиката на столетницата.

 На конференцията е гласувана и декларация в подкрепа на правителството и националното ръководство на БСП. В документа се осъждат действията на формацията АБВ и подготвяната от там паралелна евродепутатска листа.

Мая Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини