От х:

Днес в x:

Иракчани искат на СПА туризъм в Хасковско

На среща в Хасково преди 2 г. бизнесделегация от Ирак проучваше възможностите за сътрудничество в сферата на строителството

Иракчани проявяват интерес към СПА туризма у нас, в края на тази седмица тяхна делегация ще посети хасковско. Това съобщи шефът на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев. Палатата е домакин на 76-членна делегация от Северен Ирак. Тя е на поредната проучвателна среща в България. Представителите са предимно от сферата на туризма и търговията.

Според Янчо Янев чужденците проявяват интерес към Минерални бани, която е прочута с уникалните си лековити извори, аналог на които в Европа са само чешките Карлови вари.

Огледи се правят за износ на български авточасти и акумулатори за Ирак, както и за лечението на иракчани в наши болници.

В рамките на визитата чужденците, които са от Северноиракските градове Ербил и Сюлеймания, както и от 4-милионния Мосул, са посетили няколко български градове, включително и София. По време на срещите са сключен договор за износ на българско топено сирене за град Сюлеймания от мандра в Първомай и на акумулатори, произведени в Пловдив.

Иракски интерес има и към производството на български спортни съоръжения за оборудване на стадиони и бази, затова в делегацията е включен и председателят на Олимпийския комитет на област Нинаве Халид Азис.

В сферата на здравеопазването иракчаните се интересуват и от лечебен туризъм у нас, като основно интересите и са насочени към кардиолечение и ортопедични медицински услуги.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини