От х:

Днес в x:

Искендер: Кандидатирам се за кмет на Хасково

Искендер иска кметския стол на Хасково

Кметът на Минерални Бани Мюмюн Искендер обяви, че смята да се кандидатира за кмет на Хасково. Може би не на следващите избори през 2015 година, но със сигурност през 2019-а. Иска преди това да събере опит като кмет /Искендер е 1-ви мандат/, но главно защото неговата партия /ДПС/ подкрепя настоящия градоначалник Георги Иванов. Искендер щял да направи всичко възможно да обърне колкото се може по-скоро мнението на съпартийците си.

„Аз учих Георги Иванов на политика, не той мен, както се изхвърли на една сесия на хасковския общински съвет“ /последната за 2013-та/, категоричен бе Искендер. Разбра се, че обучението ставало, докато Мюмюн Искендер бе зам.-кмет през първия мандат на Георги Иванов.

Докато посегне към кметския стол на областния град, Искендер смята да доказва на дело, че има алтернатива в управлението на Хасково. „Ще правя всичко по различен начин от това, което се случва в Хасково“, зарече се той. Например - когато гражданин дойде с молба в общината, но заради възраст или здравословен проблем не може да се качи на съответния етаж, служителят ще слезе на крака при него. Администрацията в Баните вече е получила инструкции и обучение в тази насока по ОП „Административен капацитет“ на ЕС. В рамките на 11 месеца, 25 души минали 4 обучения за безконфликтно контактуване с граждани и пълното им и безпроблемно административно обслужване.

Намекът бе за трудно достъпната за граждани хасковска община, която покрай бунта на майките дори заключи публичното по закон заседание на Хасковския общински съвет. Пак покрай протеста на родителите срещу скъпите такси за детски градини Искендер предложи алтернатива - хасковските деца да бъдат настанявани в детско заведение в Минерални бани срещу 35 /вместо 70 лв./ такса, с безплатен транспорт за родителите.

Г. Христов

Община Минерални бани обучи служителите си да са учтиви с гражданите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини