От х:

Днес в x:

10 °C

Искендер: Кандидатирам се за кмет на Хасково

Искендер иска кметския стол на Хасково

Кметът на Минерални Бани Мюмюн Искендер обяви, че смята да се кандидатира за кмет на Хасково. Може би не на следващите избори през 2015 година, но със сигурност през 2019-а. Иска преди това да събере опит като кмет /Искендер е 1-ви мандат/, но главно защото неговата партия /ДПС/ подкрепя настоящия градоначалник Георги Иванов. Искендер щял да направи всичко възможно да обърне колкото се може по-скоро мнението на съпартийците си.

„Аз учих Георги Иванов на политика, не той мен, както се изхвърли на една сесия на хасковския общински съвет“ /последната за 2013-та/, категоричен бе Искендер. Разбра се, че обучението ставало, докато Мюмюн Искендер бе зам.-кмет през първия мандат на Георги Иванов.

Докато посегне към кметския стол на областния град, Искендер смята да доказва на дело, че има алтернатива в управлението на Хасково. „Ще правя всичко по различен начин от това, което се случва в Хасково“, зарече се той. Например - когато гражданин дойде с молба в общината, но заради възраст или здравословен проблем не може да се качи на съответния етаж, служителят ще слезе на крака при него. Администрацията в Баните вече е получила инструкции и обучение в тази насока по ОП „Административен капацитет“ на ЕС. В рамките на 11 месеца, 25 души минали 4 обучения за безконфликтно контактуване с граждани и пълното им и безпроблемно административно обслужване.

Намекът бе за трудно достъпната за граждани хасковска община, която покрай бунта на майките дори заключи публичното по закон заседание на Хасковския общински съвет. Пак покрай протеста на родителите срещу скъпите такси за детски градини Искендер предложи алтернатива - хасковските деца да бъдат настанявани в детско заведение в Минерални бани срещу 35 /вместо 70 лв./ такса, с безплатен транспорт за родителите.

Г. Христов

Община Минерални бани обучи служителите си да са учтиви с гражданите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
25 окт 2020
Последни новини