От х:

Днес в x:

Чудо на медицината: Ирена Узунова излезе от кома, жизнена, шегува се

Ирена Узунова

Депутатът от ГЕРБ и бивш областен управител на Хасково Ирена Узунова, която след инсулта беше изпаднала в тежка кома, ще живее, съобщи "24 часа". 47-годишната Узунова получи инсулт в дома си на 7 декември. Състоянието й беше критично, а след отваряне на черепа лекарите не бяха оптимисти.
"Случаят с Узунова е чудо на медицината", възкликва националният консултант по спешна помощ доц. Милан Миланов, цитиран от Блиц. "Освен, че се е възстановила, тя е в прекрасна форма, даже се шегува", казва и зам. шефът на депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев.

Като истинско чудо определят състоянието й след тежкия инсулт и хасковските лекари, които направиха първите стъпки към овладяване на ситуацията. Ирена Узунова бе настанена първоначално в ОАИЛ на хасковската болница, после преместена в Правителствена в София. Оттам пък бе прехвърлена в „Пирогов“ за спешна операция. След това бе в продължителна изкуствено поддържана кома. Излязла е от нея преди няколко дни и вече е в добра форма. Предстоят й обаче много процедури по раздвижване на крайниците, засегнати от инсулта.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини