От х:

Днес в x:

Шеф и заместник в битка за училище

Мариела Златева обещава прозрачен конкурс


Директор и неговия заместник ще спорят за шефското място на харманлийското СОУ „ Неофит Рилски“ в конкурса за началник, който ще се проведе на 14 януари в Хасково. Тогава е писмената част от изпита, на следващия ден ще е устната. Вакантни са началническите места на 4 общински училища-основното „Кирил и Методий“ в димитровградския квартал „Черноконево“, ОУ „Христо Ботев“ в Силен и училище със същото име в тополовградско село Синапово. Мераклиите са общо 6. В Харманли обаче се очаква да бъде най-ожесточено.
Кандидати за единственото СОУ са сегашния вр.и.д. Боряна Петрова и заместник-директорът Антоний Янков.

Само преди месец бивши и настоящи директори на друго училище в Харманли, помощното „П.Р.Славейков“, си спретнаха невероятен скандал с обвинения за подправяне на конкурсни резултати и политическо лобиране. В борбата за власт се стигна до гражданско неподчинение и окупация на училището от недоволни от резултатите учители. Наложи се полицията да изяснява на протестиращите, че нарушават закона, едва след което спечелилият конкурса Димитър Димитров зае директорския пост, а предишния шеф остана заместник. Училището е държавно. Всъщност скандали избухнаха във всички 4 държавни училища, където имаше конкурси.

От РИО Хасково обещаха че техния конкурс ще се радва на пълна прозрачност /включително и медийна/ и се надяват до екцесии да не се стигне.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини