От х:

Днес в x:

Пенсионер лумна в пламъци докато спи

Спорната къща на Веслец №5

81-годишният Христо Стайков, известен като Немеца, е с тежки изгаряния и с опасност за живота след като пострада в среднощен пожар в дома си на ул. „Веслец” №5. Къщата лумва в пламъци в 1 часа тази сутрин, а заедно с нея и спящия на първия етаж Христо. Възрастният мъж е получил 40 % изгаряния от 1, 2 и много тежката 3 А степен предимно по главата и крайниците. След спешна консултация е насочен към Клиниката по изгаряния в Пловдив.

Допреди минути няколко екипа на хасковската пожарна продължаваха да погасяват среднощните пламъци. Причините за пожара остават неясни, като се предполага че началото на огнената стихия е дадено от повреда в електрическата система. Огледът вътре обаче показва, че Христо се е отоплявал с печка за дърва и въглища и не е разчитал толкова на електричество, освен разбира се ако не е забравил нещо включено преди да заспи.

Макар да бе засегнат и втория етаж, никой от живущите там не се показа за да обясни какви са им щетите. Според комшии, къщата е спорна, като спора вече е стигнал чак до съда. В неговия вихър са няколко фамилии от роднини и собственици, сред които е и Христо.

Г.Христов

Пострадалият е живеел на първия етаж

Пострадалия Христо Стайков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини