От х:

Днес в x:

Властта в Хасковско крие имотни съпруги, дават ги на ДАНС

Шестима властници от Хасковска област попаднаха в списъка на Сметната палата, в който са включени лицата с установени несъответствия в годишните им имотни декларации. Проверените са заемали (или продължават да заемат) висши държавни длъжности, декларациите им са по Закона за публичност на имуществото на властта.
Всичките шестима от областта са пропуснали да споменат имотите на половинките си. Сред тях са двама съдии – Недялко Паталов от Окръжен съд Хасково и Ива Гогова, магистрат в Свиленград. Паталов е пропуснал да декларира дарена на съпругата му нива с площ 9.4 дка в с. Конуш, както и дяловото й участие в „Крузо” ЕООД. Колежката му от Свиленград пък е забравила вземанията на съпруга си, възлизащи на 29 000 лв. от юридическо лице и 9900 лв. от едноличен търговец.

Шефът на Общинския съвет в Свиленград Георги Еленков пък е забравил да декларира собствеността на половинката си – ½ идеална част от ниви 25 дка и лозе 0.840 дка в Георги Добрево, община Любимец.

Заместник кметът на Минерални бани Муса Чолак също е сред разсеяните във властта. Той е забравил да впише в декларацията си 40 дка ниви на съпругата му в Караманци.

Бившият заместник областен управител Николай Нанев не е декларирал дяловете на съпругата си в две фирми – „Недея НН” ЕООД и „Нанев асоцииране” ЕООД.

Съгласно закона списъците с имената на лицата, за които проверката е приключила със заключения за несъответствие, се изпращат на изпълнителния директор на НАП за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от ДОПК, и на председателя на ДАНС.
Пълният списък на разсеяните във властта можете да видите в сайта на Сметната палата - тук.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини