От х:

Днес в x:

КНСБ събира стари телефони в помощ на сираци

Интересна благотворителна кампания на КНСБ тече в цялата страна. Тя е в помощ на децата, загубили родител при злополука на работното място. Синдикалната организация заедно с партньорска кампания събират стари телефони и като в приказката „Сливи за смет“ срещу тях ще се начисляват суми.

Идеята е мобилните апарати и смартфони, за които е всеизвестно, че не бива да се изхвърлят в кофите за битови отпадъци, да бъдат предадени в офисите на КНСБ по места, а срокът за това е 20 януари. След това партньорската кампания, която работи и за по-чиста и устойчива околна среда и превенция срещу образуването на електронен отпадък, ще ги оцени и за абсолютно негодните ще даде по левче, а за тези, които са с повреди ще начисли сумата от оценката за каузата.

В офиса на КНСБ в Хасково вече има събрани 11 телефона, уточни председателят на регионалния съвет Василка Иванова.

Парите се събират в сметка на благотворителния фонд "Проф. д-р Желязко Христов". Оттам ще бъдат разпределени за сираците на загиналите при трудови злополуки. В Хасковски регион има 4 деца - ученици и студенти, които ще получат средства чрез кампанията.

От Фонда подпомагат със стипендии и 50 деца от цялата страна за бала им.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини