От х:

Днес в x:

Мистериозна смърт покоси столетник и сина му

Жеко и сина му Костадин/вдясно/


Мистериозна смърт застигна 101-годишния Жеко Пасков и 75-годишния му син Костадин в любимешкото село Лозен. Двамата старци са били открити мъртви вчера по обяд от кмета Ангел Гинев, който влязъл в дома им след като бил повикан от инкасатор на ВиК да засекат водомера. Кметът видял, че всички лампи в къщата светят, а вратите са отключени. После в една от стаите забелязал мъртъвците, полегнали на легло. Телата били в напреднал стадий на разложение. Според лекари разложението през зимата настъпва поне след 4-5 дни.

След подадения сигнал на 112, телата били откарани за аутопсия в хасковската съдебна медицина.

Дядо Жеко се превърна в местна знаменитост на 8-ми ноември 2012 година, когато стана първият столетник на Лозен. Дядото е бивш фронтовак от Втората световна война, а по време на партито за стогодишнината гърдите му бяха окичени с медали. Съпругата му била починала отдавна. Живеел със сина си Костадин, който страдал от психично заболяване. И двамата получавали пенсии, а община Любимец им осигурявала дърва за огрев и топла храна чрез социалния патронаж. Старците се радвали на добра репутация, не са се замесвали в неприятности. Няма официална информация дали в жилището на жертвите има следи от насилие. В джобовете им са били открити стотина лева, вероятно от пенсиите.

Според кмета на селото става дума вероятно за естествена смърт. Което предизвика скептично поклащане на глави от някои съселяни: „Да не са яли гъби и двамата, че ще починат по едно и също време?!“.

Според лозенци за последно двамата са забелязани в последния ден на 2013-та година. Синът отивал към селския магазин. Все още не са известни резултатите от аутопсията, която да разсее съмненията около мистериозната смърт на двамата старци.

Г.Христов

Старците са били подвижни до последно
На рожденият си ден с торта от кмета на Любимец Анастас Анастасов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини