От х:

Днес в x:

„Старият мост“ стана на 20, Слави го славил в предаването си

Най-старият вестник в момента в Хасковско „ Старият мост“, навърши 20 години навръх Йордановден. До момента седмичникът има 944 броя, което го прави един от рекордьорите в страната. Поне сред оцелелите.

За първи път седмичникът излиза през вече далечната 1994 година. За прощъпулника му на Богоявление няма търсен ефект, а простичкото обяснение за стартовия брой навръх празника е съвпадение. Падало се в края на първата работна седмица от новата година. И до днес кормилото на изданието е основателят му-издател и главен редактор Николай Колев.

С типичната си скромност вестникарите от „Старият мост„ не шумят гръмко около празника си, но кръгли 20 лазарника са си за отбелязване.

След две десетилетия като коректив в Свиленградския регион, вестникарите си спомнят, че за първи път са се прочули в национален мащаб в Шоуто на Слави.

Вестникът промотирал на първата си страница участието на свиленградския славей Милко Калайджиев при Слави Трифонов, а пък Дългият им се отблагодарил като изтипосал броя в едър план пред камерите.

 

На колегите честито от екипа на Haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини