От х:

Днес в x:

Десетки пострадали от пиратки, пияни тийнейджъри в Спешното

Дежурният в Спешното д-р Жан Пейчев

Десетки пострадали от пиратки са потърсили медицинска помощ в хасковската Бърза помощ в новогодишната нощ. Нито един от тях обаче не е пострадал особено сериозно, за да бъде настанен в някое от отделенията на болницата – ортопедия, хирургия, ОАИЛ. Повечето са били с повърхностни наранявяния, причинени от избухването на фойерверки в ръката. Само един от новогодишните пациенти е пострадал по-сериозно, но без да е застрашен животът му или някой от крайниците. Избухнала пиратка е откъснала върха на малкия пръст на ръката му. Той е бил прегледан, раната е била обработена и е освободен за домашно лечение.

„Новогодишната нощ мина без особени инциденти, направо казано – спокойно, в сравнение с предишни години”, каза дежурният лекар в Спешното д-р Жан Пейчев. Докторът неведнъж е бил на работа навръх Нова година и има богата база за сравнение. „Прави впечатление обаче, че все повече улегнали мъже на средна възраст – 45-50 години, идват с наранявания от пиратки. Предполагам, че повечето се срамуват от проявената детинщина”, допълни д-р Пейчев.

Освен пострадали от новогодишни фойерверки, през Спешното тази нощ са преминали и неколцина преяли и препили. Сред тях имало и доста прекалили с алкохола тийнейджъри. И при тези традиционни за Нова година премеждия обаче няма сериозно пострадали.

Тодор Кръшков  

Сутринта на 1 януари коридорът на Спешното бе почти празен
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини