От х:

Днес в x:

Ежедневен шофьорски екшън къса нервите по „Средна гора“

Улицата до спортна площадка "Спартак" става непроходима, когато се изпълни с паркирали коли


Ежедневни скандали, стигащи до физически саморазправа, избухват на малката хасковска улица „Средна гора“. Отсечката свързва ключовите „Георги Кирков“ и „Св. св. Кирил и Методий“ и трафикът по нея е кошмарен, а както се оказва и паркирането, сигнализират граждани. Улицата поема оживено движение в двете посоки, само дето няма място за разминаване на две коли.

Проверката на място потвърди проблема. По начало тясната уличка е гъсто населена с паркирани от дясно (пред зала „Спартак“) коли. Особено нагъсто става в късния следобед и надвечер, когато много хасковлии отиват да потренират в залата. Случва се паркираните автомобили да са по цялото протежение на „Средна гора“ от завоя до СОУ „Васил Левски“ до „Георги Кирков“, уточнява треньорът по бадминтон Станимир Бойчинов. Тогава се разиграва характерната ситуация - тръгнал от единия край автомобил вижда по средата на улицата идваща насреща кола. И двамата водачи зациклят. Тротоарът от лявата страна е недостъпен за разминаване заради мантинели и нагъсто израсли дървета. Налага се стотина метра движение назад - към прииждащите автомобили или по „Кирков“ или по „Кирил и Методий“. Хаосът се допълва от многобройните пешеходци, които вървят по платното заради тесните тротоари. Още повече, че мнозинството от тях са деца, трениращи в помещаващите се в „Спартак“ клубове. На треньорите косите им са постоянно изправени, дори при най-малката беля ще трябва да дават отчет на разярените родители.

Има два изхода, предлагат нагледалите се на шофьорски екшън хора. Единият е, както в някои европейски страни, да се изреже част от тротоара, един вид джоб за паркиране. Тогава ще има достатъчно място за разминаване на две коли. Далеч по-лесният вариант е улицата да бъде направена еднопосочна, само в направление към „Кирков“. Излазът от тази улица пък ще остане за също еднопосочната, но в другото направление „К. Симитчиев“, която се намира малко по-надолу. Тя води директно към паркинга на площадка „Спартак“ и включване към основния бул. „България“. Едно такова решение ще намали и трафика към входа на училище „Васил Левски“, изпълван от стотици деца през междучасията, разсъждават подателите на сигнала.

Промяна в режима на движение по дадена улица може да направи само транспортната комисия към общината, след съгласуване с КАТ. Което и при най-добро желание може да стане следващата година. Проблемът обаче стои.

Г.Христов

Треньорът Станимир Бойчинов предлага решения, но те са от компетенцията на общината и КАТ
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини