От х:

Днес в x:

Гришо стана спортист №2 на България

Григор, секунди след като е свалил скалпа на световния №1 Нова Джокович

Хасковският супер талант по тенис Григор Димитров стана №2 в класацията спортист на България за 2013-та година. Той изпревари дори намиращия се на върха на българските надежди за слава боксьор Кубрат Пулев, който е считан за наследникa на короната на Мохамед Али и най-голямата заплаха на легендата Владимир Кличко. Кобрата, който вчера нокаутира поредната си жертва остана трети в класацията. Пред Гришо е само световният и европейски шампион в най-българският спорт, борбата, Иво Ангелов.

Макар тенисът да не е сред любимите български спортове, хасковлията накара милиони българи да го предпочитат. През тази година Григор спечели първата си АТП титла и застана на рекордното за българин 22-ро място в световната тенис ранглистта. Нещо повече, Гришо бе един от малцината тенисисти които през тази година победиха действащият №1 в мъжкия тенис - Новак Джокович, на мастърса в Мадрид през май. Заради емблематичните си успехи в целия свят вече говорят за „наследникa на Федерер“, пожизнена титла, която претенциозните тенис почитатели присъдиха на хасковското момче. Федерер е считан за най-великия играл някога играта тенис.

Григор не успя да присъства на церемонията във военния клуб в София, защото е в САЩ, където тренира за новия сезон. Първият турнир на хасковлията е в австралийския град Бризбейн, където миналата година достигна до финал с Анди Мъри.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини