От х:

Днес в x:

Мъжът на медсестрата с пушката в турски затвор за наркотици

Сестра Галя

Издирваният за трафик на наркотици в България Станимир Асенов /Сехчо/ бил заловен за подобно провинение в Истанбул и вече се намирал в турски затвор. Според наблюдаващият прокурор по делото Павел Жеков, арестът е станал още преди месец. Жеков подал предложение до главния прокурор на републиката да се поиска екстрадицията на Сехчо. По неофициална информация, Сейхан щял да бъде съден първо за деянието си в Турция.


Макар и преди месец, ареста на Сейхан/Станимир станал известен едва наскоро, след като съпругата му Галя Асенова успяла да му отиде на свиждане в зандана в Истанбул. Любопитното е, че Галя също бе разследвана по разбитата през юни група за трафик на наркотици от Турция за Западна Европа. Сестрата, която работи в хирургично отделение на хасковската МБАЛ, бе спипана на работното си място с пушка калибър 7.62, с много боеприпаси и над 50 мобилни телефона и сим-карти. Считаше се че тя е координатор в канала, а мъжът и Сехчо-ръководител на групата. Той обаче духна незабавно в чужбина, а в лапите на полицията попаднаха 4-ма души, сред които и жена му. Първоначално тя бе оставена с постоянна мярка задържане под стража, но впоследствие обжалва и съдът я пусна под гаранция от 5000 лв. В ареста остана само Людмил Димитров по прякор Слюдата, в чиято именно кола бяха открити 26 кила хероин при проверка на границата.


Що се отнася до сестрата, в момента тя е в неплатен отпуск, който обаче изтича на 20-ти декември. После вънамерявала да се върне на работа в болницата.

Г. Христов

По време на мярката на 13-ти юни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини