От х:

Днес в x:

Комшия спаси опърлена баба през терасата

Спасената Иванка Димитрова бе в истерия дълго след инцидента

Харманлиецът Кънчо спаси своя съседка по батмановски, след като я измъкна през терасата от горящия и апартамент. Изпадналата в истерия 67-годишна жена била заклещена на терасата от лумнал в кухнята и пожар от възпламенил се газов котлон. Пламъците проникнали в антрето и съседната стая и отрязали пътя на домакинята Иванка Димитрова. Последната завикала за помощ от балкона. За щастие живеела на първия етаж и по още по-щастливо стечение на обстоятелствата наблизо бил комшията Кънчо. Мъжът светкавично взел собствената си стълба и се изкачил до терасата. После по паянтовото съоръжение извел себе си и бедстващата жена от апартамента.

Инцидентът станал вчера към 16.40 часа в апартамент на блок от жк. Дружба, край бившите казарми на Харманли. Иванка тъкмо включила котлона да сготви вечеря на съпруга си. Когато драснала клечката обаче лумнал пламък, който я опърлил леко, но се разпространил бързо по мебели и пердета. Пътят и за бягство бил само към терасата.

Дошлите две пожарни успели бързо да потушат огъня. Газовата бутилка издържала без да експлодира, въпреки че била изцяло обхваната от пламъците. Апартамента бил спасен, но били унищожени мебели, покъщнина, черна и бяла техника.

Това бе втория газов котлон който горя вчера. Скъсан маркуч подпали жилището на мъж от улица "Строител" в Хасково, но там екшъна и щетите били значително по-малки.  

Г.Христов

Причинителя на пожара-газовата бутилка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини